Eerste nummer 1-album voor Snow Patrol in Nederland

18-11-2011 @ 17:23

'Fallen Empires’, het nieuwe album van Snow Patrol, komt 18 november op #1 binnen in de GfK Album Top 100. Het is het eerste album van de Iers-Schotse band dat bovenaan de Nederlandse albumlijst prijkt. ‘Fallen Empires’’, het zesde studioalbum van Snow Patrol, werd 11 november vrijdag gelanceerd middels een intieme clubshow van het vijftal in de Melkweg in Amsterdam. Naast Snow Patrol-klassiekers speelde de band daar een aantal nieuwe nummers van ‘Fallen Empires’, waaronder ‘Called Out In The Dark’ en de huidige single ‘This Isn’t Everything You Are’.

Snow Patrol is verheugd dat het juist Nederland is waar ‘Fallen Empires’ op #1 in de albumlijst binnenkomt. Frontman Gary Lightbody: “Het is passend dat het eerste Europese land buiten Groot-Brittannië waar we een muzikale klik hadden, ook het eerste Europese land is dat ons naar #1 heeft gebracht. Bedankt Nederland!”

Het Nederlandse publiek heeft Snow Patrol door de jaren heen steeds meer omarmd. Vanaf de eerste uitverkochte show in de Melkweg in 2004 ging het succes van de band in een stijgende lijn omhoog; via een eerste Lowlandsoptreden in 2006 en het grote doorbraakalbum ‘Eyes Open’ naar de headlineshow bij Pinkpop in 2009 en de nummer 1-hit ‘Just Say Yes’ later dat jaar. In 2010 volgde nog een afsluitend optreden in de Alphatent op Lowlands en nu is er dan het succes van ‘Fallen Empires’. Op 1 en 2 maart 2012 wordt de band tussen Nederland en Snow Patrol verder verstevigd met twee shows in Ahoy’ in Rotterdam, waarvan de eerste binnen een dag uitverkocht en de kaartverkoop van de tweede inmiddels hard gaat.

http://www.snowpatrol.com/

https://twitter.com/#!/snowpatrolband