Eindelijk in Carré! Vicente Amigo!

27-07-2015 @ 12:27

Vicente Amigo, de onbetwiste koning van de moderne flamencogitaarmuziek staat op 27 oktober 2015 eindelijk in Carré! Naast nieuw repertoire wordt het publiek ook getrakteerd op flamencodans van Antonio Molina "El Choro".

De man wiens internationale roem op toen 16jarige leeftijd in Nederland begon door een sensationeel Tvoptreden bij Sonja Barend heeft inmiddels in alle grote zalen over de wereld opgetreden. Hij werd al snel de natuurlijke opvolger van Paco de Lucía genoemd, en is uniek door de ongekend melodische, warme klanken die hij met onwaarschijnlijk gemak uit zijn gitaar tovert. Hij wordt omschreven als “De Sultan van Duende” en is inmiddels Latin Grammy winnaar! Vicente Amigo deelde het podium met absolute grootheden als – uiteraard – Paco de Lucía, zijn leermeester Manolo Sanlucar, Bob Dylan, Keith Richards, Phil Manzanera, Joe Cocker, Jack Bruce, Richard Thompson en Pat Metheny die hem de grootste Spaanse gitarist noemt. Guitar Player Magazine roemt Vicente Amigo als “Best International Flamenco Guitarist”.

De 16jarige Vicente Amigo bij Sonja Barend, check hier Youtube

"Een talent zoals in de flamenco maar eens in de paar decennia naar voren komt!" De Volkskrant.
Melancholie en opwinding, virtuositeit en beheerste muzikaliteit, traditie en jazzy uitbreiding van het genre – als de flamencogitarist Vicente Amigo optreedt is dat op voorhand een grote gebeurtenis”. Het Parool

Di 27 okt | aanvang 20.00 uur | Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Volg Vicente Amigo via Facebook
Volg Vicente Amigo via Twitter
www.vicenteamigo.com