Danssensatie 'Flying Bach' op 11 mei 2019 naar Nieuwe Luxor Rotterdam

11-06-2018 @ 12:05

Bach en breakdance geen goede combinatie? Het dansgezelschap Flying Steps (viervoudig breakdance wereldkampioen) en operaregisseur Christoph Hagel bewijzen het tegendeel met hun indrukwekkende muzikale uitvoering Flying Bach. De unieke versie van Bach’s 'Well-Tempered Clavier’ breekt de barrière tussen klassiek en urban. Een combinatie van piano en elektronische beats vergezeld door headspins, freezes en andere moves. 

Het verhaal volgt zeven dansers en een leraar die repeteren voor hun grote dag. Discussies, gevechten, teleurstellingen en hoogtepunten volgen elkaar in rap tempo op in de voorstelling. De elegante muziek van Bach gecombineerd met de explosieve bewegingen die horen bij breakdance zorgen voor een unieke setting en een geweldige show voor fans in alle leeftijden.

Het idee voor Flying Bach ontstond in 2010 toen artistiek regisseur Vartan Bassil een klassiek concert bezocht: "Ik vond het een goed idee om een ballerina die pirouettes deed te vervangen door een breakdancer die rondjes op zijn hoofd draait”. Voor Flying Steps is Flying Bach de mogelijkheid om te laten zien dat ze meer zijn dan breakdancers. "Het zijn kunstenaars - ze combineren de urban cultuur met klassieke invloeden en creëren hiermee veel enthousiasme bij fans over de hele wereld.

Flying Bach tourde door 35 landen - van de VS tot Kazachstan en van Australië tot aan Finland - en verkocht ruim 500.000 tickets. Op 11 mei zijn ze voor het eerst in Nederland te zien en het belooft een spectaculaire avond te worden in Rotterdam.

Flying Bach
11.05.2019 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
Verkoop vanaf 08.06.2018 om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: