ZWARE AANRADERS WEEK 43

21-10-2004 @ 08:45

door Sicco Roukema

DRY KILL LOGIC "The Dead And Dreaming" (SPV/Rough Trade)

Vet beukwerk, dat is wat DKL aflevert met deze opvolger van What Doesn’t Kill You, Makes You Stronger (2001). De BAND heeft wel wat wijzigingen ondergaan. Alleen de gitarist en de drummer van die bezetting zijn nog over. Lost opent het album furieus, maar met Paper Tiger zit er in het refrein al een flinke dosis melodie (lees erg mooie zanglijn). Dat is ook meteen at deze plaat sterk maakt. Zouden ze het louter van het gebeuk moeten hebben, dan zou je snel uitgeluisterd zijn, maar gelukkig heeft DKL dat helemaal door. Daardoor is 'The Dead And Dreaming' een prima album geworden met voldoende afwisseling.

3 INCHES OF BLOOD "Advance And Vanquish" (RoadRunner/CNR Music)

De nieuwe Darkness??? No fucking way. Deze band uit Vancouver is uit totaal ander hout gesneden. Kijk alleen al eens naar het artwork. Of we een album van Omen in onze handen hebben. Ridders en staal. Dan de muziek. Pure heavy metal met Udo Dirkschneider achtig gekrijs. Deze band moet het helemaal gaan worden, maar dat gaat niet lukken. Daar zijn ze te metal voor. Geen commercieel geluid. Denk gewoon aan jaren 80 metal als Thrust en Omen. Die braken toch ook niet door naar een groter publiek?

JON OLIVA'S PAIN "Tage Mahal" (SPV/Rough Trade)

Wel voor een groter publiek is Jon Oliva. De main man van Savatage. Ditmaal met een solo project. Overigens wel een gezelschap waarmee hij ook op treedt. Muzikaal ligt het geheel niet ver af van wat hij met Savatage doet. Wellicht komt dit ook door zijn uit duizenden herkenbare stem. De sfeer is wel wat donkerder en er wordt wat meer geëxperimenteerd met vocalen. Liefhebbers van Savatage en melodieuze rock/metal in het algemen, kunnen hun hart ophalen met dit meesterstukje.

RIVERBOAT GAMBLERS "Backsides" (Beatville Records/Sonic Rendezvous)

Damn!!!! Een nieuw album van de beste punkband die Texas rijk is. Het uit Denton afkomstige Riverboat Gamblers. Wie wel eens een show van deze heren heeft meegemaakt, is verkocht. De ijzersterke songs worden retestrak vertolkt in een chaotische show, waarin van alles kan sneuvelen (vooral bandleden zelf). Dit is de opvolger van het sublieme Someting To Grow About, allen komt dit album weer uit op Vile Beat Records. Whatever, zolang ze maar dit soort godvergeten topplaten af blijven leveren interesseert het mij geen moer waarop ze uitkomen. De meezing vocalen en topsolo’s vliegen weer om je oren in dit portie onvervalste kick ass rock ’n roll. Groots!!!!

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: