ZWARE AANRADERS WEEK 03

17-01-2006 @ 16:20

door Sicco Roukema

Victory "Fuel To The Fire"
(Armageddon Music / Rock Inc. / Bertus)
Goed nieuws voor liefhebbers van old school hardrock. Het Duitse Victory heeft de highlights van hun carrire nieuw leven in geblazen. Fuel To The Fire zijn allemaal classics opnieuw opgenomen. Eigenlijk hetzelfde wat Testament ook heeft gedaan. Ik kan me de wens van bands inbeelden. Waarschijnlijk is dit zoals ze toen ook al graag geklonken hadden. Het doet de songs alleen maar meer recht aan. Daarnaast is het een mooie gelegenheid voor de nieuwe frontman Jioti Parcharidis om zijn kunsten nu ook op disc vast te leggen. En dat doet hij uitstekend. Jioti beschikt over een zeer krachtige stem die ook in de hoge uithalen zuiver blijft. Sterkste songs zijn I Felt It Coming, Rock 'n Roll Kids en het Whitesnake achtige On The Loose. Klasse hardrock die blijkens deze plaat nog steeds staat als een huis!

Taint "The Ruin Of Nova Roma"
(Rise Above / Suburban)
Godsklere, wat een bak brute rock wordt me hier voorgeschoteld. Bepaald geen hapklare brokken, want het is wel even slikken. De beukende drumroffels doen aan Mastadon denken, terwijl het gitaargeweld meer aan bands als Clutch en EyeHateGod refereert. Kortom, een heerlijk soundje! Deze band komt uit Wales en niet uit Amerika wat je misschien zou verwachten. De productie van Alex Newport is werkelijk waar meesterlijk. Hij weet de ongebreidelde kracht mooi vast te leggen, zonder dat het chaotisch klinkt. Schitterende metalplaat

Axxis "Paradise In Flames"
(AFM / Rock Inc / Bertus)
Duitse powermetal band die het probeert met veel bombast en alle clichs uit het genre. Hoe dat uit pakt? In Dance With The Dead nog wel redelijk. Maar verder loop je als luisteraar toch tegen een zanger op die beperkt is. Hij mist net even dat beetje extra power om songs naar een hoger plan te tillen. Op dit album hebben ze ook een zangeres aan getrokken, maar dat werkt ook niet helemaal. Tel daarbij ook nog een handvol magere composities zoals Take My hand en Will God Remember Me (in dit nummer valt zanger Bernhard Weiss echt in negatieve zin op) en je komt niet verder dan een mager zesje.

Elvenking "The Winter Wake"
(AFM / Rock Inc / Bertus)
Frodo metal. Derde album alweer van deze Italianen die middeleeuwse riddermuziek mixen met metal. Dat doen ze best goed en een groot gedeelte klinkt hartstikke vrolijk door het gebruik van violen en de middeleeuwse invloeden. Liefhebbers van dit genre moeten deze band zeker gaan checken. Alle songs zitten zeer goed in elkaar, kennen krachtige refreintjes en het gitaarwerk is uitstekend.

Medea "Room XVII"
(Snakebite / Rock Inc / Bertus)
Een concept album over de VOC luisteren in Hoorn. Is dat niet even mooi. Uitkijkend over de "Zuiderzee" zou ik zo weg kunnen dromen. Ware het niet dat me dat niet lukt met het tweede album van Henry Meeuws. De zang is daarvoor te matig. Muzikaal zit het allemaal prima in elkaar en er is ook veel afwisseling. Van progrock, folk, rock naar romantica, maar alles wordt naar beneden gehaald door de vlakke vocalen van ondermeer Jos Mennen en Sandra Peters. Beiden klinken of ze met de handen in de zakken even gauw de vocalen hebben ingezongen en vooral Jos is ook niet toonvast. Ook de productie klinkt wat mat. Het spettert allemaal niet. Gemiste kans dus..

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: