ZWARE AANRADERS WEEK 06

08-02-2006 @ 22:33

door Sicco Roukema

P.O.D. "Testify"
(Atlantic / Warner)
Een Christelijke band die zijn album Testify noemt. Dan zou je een over-the-top plaat kunnen verwachten, maar dat is niet het geval. Testify is een logische opvolger op hun vorige album. De mix tussen reggea, hiphop en rock is instant gebleven en naar mijn idee hebben ze hun eigen sound geperfectioneerd. Melodieuze zanglijnen en radiovriendelijke gitaarmuren. De samenwerking met Matisyahu is een goeie en levert sterke tracks op als Strength Of Life de zeer goede opener Roots in Stereo. Maar er staan ook te gewone nummers op. Bijvoorbeeld een track als Goodbye For Now is niets meer dan een simpele crossover. Jammer, hierin gaat de band uit San Diego te makkelijk om met hun succes en klinken ze net als Linkin Park of Fort Minor. Als ik een cijfer moest geven, zou ik uit komen op een 7.

Bestial Mockery "Gospel Of The Insane"
(Osmose / Rough Trade)
Holalaaaaa, brute black metal. Zo weinig mogelijk melodie, zoveel mogelijk woede. Gestoken in een old school zwart wit getekend hoesje van een grim reaper met een kettingzaag, blazen deze Zweden zich door twaalf godslasterende liedjes heen. Phhheeeuwwww, blij dat ze Mohammed niet aanpakken, anders hadden we de poppen aan het dansen. De blastdrums ratelen stevig door, de riffs hakken je ledenmaten doormidden en het gekrijs laten de trommelvliezen scheuren. Toch wordt er genoeg afwisseling geboden om de aandacht volledig vast te houden. Het is wel kwaliteit wat hier geboden wordt en de productie is ook goed.

Driller Killer "The 4Q Mangrenade"
(Osmose / Rough Trade)
Driller Killer gaat al jaren met een zo bot mogelijke bijl door metalland. Hun een mix van hardcore punk, black metal, motorpunk en een kop vol zieke gedachten, is niet bepaald subtiel te noemen. Dat is neem ik aan ook gelijk de reden voor de populariteit van deze band. Ze razen maar door. Ze doen me een beetje denken aan een ultra heavy uitvoering van Warfare (medio jaren 80). Toch weet dit gezelschap haar agressie wel om te zetten in vlammede voltreffers

Slave To The System "Slave To The System"
(Spitfire / Pias)
Slave To The System is ontstaan uit was spontane jams. De bandleden komen ondermeer uit Brother Cane, Queensryche en Alice Cooper. Stigmata gaat lekker van start. Beetje Audioslave, beetje Alice In Chains en een beetje Velvet Revolver. Volvette Amerikaanse rock. Wat dat aan gaat hoeft men van deze band geen slaaf van het systeem te maken, ze maken al muziek die binnen de rock format ligt van de Amerikaanse radio. Neemt niet weg dat de kwaliteit van de liedjes zeer hoog ligt en dat er uitstekend wordt gespeeld. Met Damon Johnson van Brother Cane, heeft de band ook een klasse zanger in de gelederen, die ook een Southern rock ballad als Will You Be There naar grote hoogte weet te tilen. Een rock monster debuut dus dat ongetwijfeld een boel centjes op gaat leveren. Gezien het stiekeme succes van Alter Bridge, zal Slave To The System het hier in het live circuit ook goed gaan doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: