ZWARE AANRADERS WEEK 30

26-07-2006 @ 16:11

door Sicco Roukema

StoneSour "Come What Ever May"
Roadrunner / CNR entertainment
Niet alleen Slipknot, maar ook Corey's andere band is geweldig. StoneSour maakt wederom indruk met hun tweede album. Veel nummers speelden ze al op Graspop en toen bleven ze al in mijn kop zitten. Het tempo ligt iets lager, maar nog steeds is het een mix van rock a la Alice In Chains en Pantera riffs. StoneSour is Corey's visite kaartje qua vocale prestaties. Hell & Consequences is heerlijk opgefokt maar kent toch een melodieus refrein. Sillyworld klinkt zeer melodieus en bijna als een wat hardere Nickelback door de metalriffs en de wat rauwere strot van Corey. Radiovriendelijke metal, maar in het geval van StoneSour is daar niets mis mee. Het komt namelijk eerlijk over. En er valt genoeg te rammen getuige songs als Reborn

New York Dolls "One Day It will even please us to remember this"
Roadrunner / CNR entertainment
Als n ding duidelijk wordt van dit nieuwe album van de herboren NYD (alleen zanger David Johansen en gitarist Sylvain Sylvain zijn over, de rest zijn wat " jonge" honden) is dat ze er plezier in hebben. Wauww, wat een fun knalt van deze plaat af en hoeveel sleaze bandjes worden weggespeeld. Met dank aan Morissey, deze comeback, maar wel dus een hele leuke. Geen slecht nummer te vinden op deze pure, pure rock 'n roll cd. Hun derde (!!!) is weer een hoogvlieger. Alle rioolbandjes moeten hard aan de slag om deze opa's te overtreffen.

Metal Church "A Light In The Dark"
SPV
Old school veteranen Metal Church komen weer eens met een album uit (min of meer een eerbetoon aan de helaas overleden David Wayne). Metal Church zijn werkpaarden maar nog steeds relevant (en dat kunnen niet alle bands uit de jaren 80 zeggen). Kurdt Vanderhoof is met Jay Reynolds een lekkere gitaar tandem. Zanger Ronny Munroe mag er zijn. Damn, wat een goeie metal stem!! Hij bewijst zich op zijn tweede Metal Church plaat nog veel meer. Louter sterke metal tracks en als laatste ook een echt eerbetoon middels een nieuwe versie van het prachtige Watch The Children Pray (2006)

Wolfmother "Wolfmother"
Universal
Wat komt er toch geweldige rock uit Australi. Of je het nu hebt over de fucked up blues van Digger & The Pussycats of 72Blues, de bikkelharde punkmetal van The Blacklist of over Wolfmother. Dat Wolfmother doorbreekt zit 'm in het feit dat Universal er achter zit. De muziek is geweldig, maar er zit ook lekker geld achter. Het zij ze gegund. Te gekke plaat, waanzinnig artwork. Heerlijk retro klikt dit trio. Zeppelin en Sabbath zijn de voornaamste invloeden en de hoge stem van Andrew Stockdale is helemaal te waanzinnig. Adrenaline begint te koken bij tracks als Woman . Deden ze het ook zo goed in de jaren 70???? Zelfs de hammond giert door je spiekers. Niets dan lof over deze geweldige rockplaat. Australi is het rockland en Wolfmother is terecht groot.

Rainbow "Live In Munich 1977"
Eagle Records / Pias
Watertanden kan ik hierbij. Rainbow in optima forma met Cozy Powel, Dio, Blackmore en Bob Daisly. Beter zijn ze nooit geweest. Dio is belachelijk goed bij stem en de rest laat je ook verbijsterd achter. Een dubbel CD met 8 nummers. Hoe jaren 70 wil je het hebben?? 17 minuten, 11 minuten, 14 minuten, hoe lang een nummer ook duurt, het is van de eerste tot de laatste minuut genieten van Catch The Rainbow, Long Live Riock 'n' roll, Man On The Silver Mountain, etc

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: