ZWARE AANRADERS WEEK 10

05-03-2007 @ 10:19

door Sicco Roukema

 

Billy Talent "II"
(Warner music)
 Ik had nog niet het genoegen eerder kennis te maken met Billy Talent. Jammer, want met deze tweede werd ik in ieder geval helemaal weggeblazen. Die gekke nasale schreeuwstem, die ongecontroleerde, maar exact op de beat werkende gitaarrifs en die fuckinng goeie songs!! Ik weet niet wat het is, maar het werkt verslavend. Billy Talent klinkt wat als een opgefokte Greenday, een punkversie van Jane's Addiction of zelfs een ietwat serieuzere Toy Dolls. Het is snel, strak, opwindend en het klinkt ongelofelijk lekker. Eén van de leukste cd's van het moment en zeker naast Paradise beste Canadese band!!

 

Neil Morse "Sola Scriptura"
(Inside Out / CNR)
 Neil Morse is natuurlijk een zeer grote in de progrock wereld en levert keer op keer een album af die de fans weer likkebaardend doen verlangen naar de volgende.Ditmaal heeft hij niemand minder dan Paul Gilbert (oa Racer X) gevonden om het gitaarwerk voor zijn rekening te nemen. Het album is gebaseerd op de stellingen van Luther (Morse brengt al jaren "de boodschap"). De 4 nummers klokken behoorlijk lang (30 minuten, 25 minuten) en staan bol van de muzikale virtuositeit en klinken af en toe best stevig. Kortom, door Paul Gilbert kunnen ook mensen die wat steviger werk willen horen van deze plaat genieten

Pain Of Salvation "Scarsick"
(Inside Out / CNR)
 De band gaat na een een periode van meer dan twee jaar afwezigheid keihard van start met twee supervette tracks. Scarsick en Spitfall hakken er met hun volle metalriffs goed in en doen wat aan Clawfinger denken. Daarna gaat de band weer eens alle kanten op en komt daar dik mee weg. Disco Queen laten de Scissor Sisters het nakijken. America zit tussen pop en country in. Verder veel lange nummers, soms instrumentaal. Het knappe is dat niet één uitstapje naar een ander genre op een gimmick lijkt. Het is allemaal ongelofelijk goed gedaan. Afsluiter Enter Rain is zeer goed gekozen. Meer dan 10 minuten weet deze track te boeien. Voor voor mensen die van grensoverschrijdende muziek houden.