Gloednieuw werk van RUSH: Snakes and Arrows

18-04-2007 @ 20:47

 Na vijf jaar is daar het nieuwe studio album van Rush, getiteld ''Snakes and Arrows''. Op 27 april a.s. verschijnt "Snakes and Arrows" in zowel een jewelcase- als digipack editie. In juni volgt de release van de nieuwe MVI-disc met o.a. hi-res audiokwaliteit en videocontent van de Making of the Album.
De geestdrift van de jaren zestig en het heilige vuur van ons jeugdige enthousiasme is bijna voelbaar in de songs van Snakes & Arrows. Alsof we voor het eerst bij elkaar zijn!” aldus Neil Peart (drums), die ook in het verleden zijn bijzondere stempel op de teksten en de vaak complexe muziek van RUSH heeft gezet. Evenals zijn medemuzikanten is Neil vol lof over de co-producer van Snakes & Arrows, de Amerikaan Nick Raskulinecz (bekend van zijn werk met o.a. Foo Fighters en Velvet Revolver).
Rush is geen nieuwe naam op het poppodium. In 1974 stonden de drie heren uit Canada aan de basis van een nieuw geluid: het progressieve rock genre. Nadat gitarist Alex Lifeson in 1968 de symfonische rockgroep opricht, komt Geddy Lee de groep Rush al spoedig versterken als zanger/bassist. Nadat de drummer is vervangen door Neil Peart heeft het trio een ijzersterke line-up, goed voor talrijke millionsellers en 20 gouden- en platinaplaten. Inmiddels heeft de band wereldwijd meer dan 35 miljoen albums verkocht en een enorme schare trouwe fans opgebouwd.
''It combines everything we know about making music with everything we love about making music.Neal Peart (drums)
Vanaf juni gaat de band op een wereldwijde tour waarbij Rush op 16 en 17 oktober in Ahoy zal spelen.
(warner music)