SOLO ALBUM ROB THOMAS NOG STEEDS ONDERSCHAT

06-07-2007 @ 11:23

 Het is een algemeen bekend verhaal dat solo albums meestal een excuus zijn van artiesten om opgelopen frustraties weg te werken en ook te experimenteren in de muziek. Voor Rob Thomas, zanger van de Amerikaans rockband Matchbox Twenty, zal dat wellicht ook het geval zijn. Rob was al eerder solo actief met o.a. Mick Jagger en Carlos Santana (single hit "Smooth" 1999). Het nummer "Smooth" schreef Rob Thomas zelf en verdiende er 3 Grammy Awards mee.
Als leadzanger van Matchbox Twenty heeft hij al verschillende grote hits op zijn naam staan, vooral in de USA, met verschillende multi-platina albums, zoals "Mad Season" (2000), "More than you think you are" (2002), "Yourself of someone like you" (1996).
Op zijn solo album "Something to be" (warner music 2005) staan verschillende verrassingen zoals het r&b-achtige "Lonely No More", het typische rock "All That I Am", twee erg op Matchbox 20 ge-ente tracks "Ever the Same" en "This Is How a Heart Breaks". Rob Thomas is duidelijk zoekende, maar experimenteert succesvol. Zijn stem is sterk, volwassen en geweldig om te horen. Op het album "Something to be" staat verder een erg opvallende poprocktrack getiteld "Streetcorner symphony", een nummer met potentie en volstrekt onopgemerkt gebleven van het album, dus vandaar deze signalering.
Airplaytip: "Streetcorner symphony" Rob Thomas