DEBUUTALBUM VAN AIR TRAFFIC

10-07-2007 @ 10:34

 De Britse nieuwkomer Air Traffic is er één om in de gaten te houden. Hun single debuut was in juli 2006 met het nummer "Just abuse me". Gevolgd door de EP "Never even told me her name". In eigen land hebben ze inmiddels de nodige credits opgebouwd bij de media en ze waren supportact van Snow Patrol in Engeland in december 2006. De 4 jonge muzikanten uit Bournemouth UK hebben al een deel van Nederland kennis laten maken met hun soms opzwepende, soms melancholische, soms ingetogen, soms uitgelaten nummers. Hun eerste wapenfeit was Eurosonic dit jaar, alwaar een groot deel van de popjournalisten naar de Vera was getogen om hier als eerste bij te zijn. Na London Calling in maart was het echt duidelijk, dit kon wel eens wat worden. Laaiend enthousiaste reacties van o.a. OOR, 3VOOR12, Kindamuzik en Metro waren hun deel.
Voor de zomer stond op 24 juni Parkpop in de agenda, en de derde week van augustus zullen ze op Lowlands op komen draven.
Het debuutalbum 'Fractured Life' is afwisselend en trekt invloeden uit vele genres. Duidelijk hoorbaar zijn de knipogen naar bands als Muse, Coldplay, Radiohead, Supergrass. In de media worden ze al vergeleken met Keane maar dan 'with balls'. 

De groep bestaat uit Chris Wall (zang, piano, gitaar), Tom Pritchard (gitaar), Jim Maddock (basgitaar), David Ryan Jordan aka Dr J (drums).
Air Traffic "Fractured Life"

Huidige single: "Charlotte"