Verdienmodel van Twitter is onduidelijk

25-08-2009 @ 12:31

Het is onduidelijk hoe sociale websites als Twitter.com winst willen gaan maken. John Borthwick, ceo van investeringsmaatschappij Betaworks, investeert in ruim 20 bedrijven die zich bezighouden met het `real-time web`. Daarmee bedoelt Borthwick websites waar internetters direct met elkaar communiceren. Bijvoorbeeld door berichten (`tweets`) te sturen naar Twitter, door een `status update` te verrichten op Facebook, of door links en video`s te delen.
Investeerder Ron Conway mikt op 40 tot 50 real-time webbedrijven, met namen als TweetDeck, Aardvark en Topsy Labs. Hij schat in dat het real-time web goed kan zijn voor een omzet van minstens 5 miljard dollar. Twitter heeft eerder dit jaar een kapitaalinjectie verworven van 35 miljoen dollar. Het bedrijf heeft momenteel een waarde van 250 miljoen dollar. Twitter en consorten moeten echter nog manieren ontdekken om omzet te genereren, laat staan om winst te maken. De site van Twitter genereerde in juni 44,5 miljoen bezoekers.
Jeffrey Crowe, partner van Norwest Venture Partners, verklaart dat zijn investeringsmaatschappij diverse real-time webbedrijven tegen het licht heeft gehouden. Vooralsnog ziet hij af van investeringen, aangezien het leeuwendeel zijn toegevoegde waarde nog moet bewijzen.

bron: Business Week, MD Weekly

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: