Introducing: Sean Riley and The Slowriders

06-09-2010 @ 22:24

Sean Riley noemde zijn debuutalbum Farewell. Een veelbelovend begin voor deze Portugese folk rocker dat leidde tot een groot aantal optredens in heel Europa en goede reacties van de pers en het publiek. Het succes leidde tot de opnames van een tweede album.
Na een intensieve preproductie periode kreeg Sean Riley een aanbod om het nieuwe album in Amerika op te nemen met de bekende producer Kim Fowley. De band besloot niet in te gaan op dit aanbod en maakte het album af in hun thuisland Portugal in de Valentim de Carvalho studios met producer Nelson Carvalho.
Only Time Will Tell geeft het ‘bohemian’ folk rock geluid van Sean Riley en zijn band The Slowriders weer in de 12 songs. Only Time Will Tell laat de groei horen die de band heeft doorgemaakt. Tevens is het album het bewijs dat Sean Riley and The Slowriders klaar is voor een internationale doorbraak.

Sean Riley and The Slowriders is:
SEAN RILEY - vocalen, gitaar, harmonica, orgel
BRUNO SIMÕES - bass, gitaar, melodica
FILIPE COSTA - orgel, piano, gitaar, bass, drums, harmonica
FILIPE ROCHA - drums, upright bass, glockenspiel

Sean Riley and The Slowriders: Only Time Will Tell (CD + DVD) is in de Benelux uitgekomen via Lux Records/ Sonic Rendezvous. De bijgeleverde DVD gunt de kijkers een blik achter de schermen in de studio tijdens de opnames van het album.

Tracklist Only Time Will Tell:
01. Hold On
02. Houses And Wives
03. Talk Tonight
04. This Woman
05. Walking You Home
06. Buffalo Turnpike
07. Got To Go
08. Working Nights
09. Mayday
10. Yellowstone
11. Tell Me Why
12. Lord Have Mercy

www.myspace.com/seanrileymusic