Faithless nog een keer terug naar Nederland

10-12-2010 @ 22:21

Op vrijdag 25 maart 2011 geeft Faithless een concert in het Klokgebouw in Eindhoven. De band heeft aangekondigd dat dit voorlopig het laatste concert zal zijn in Nederland. 3 december gaf Faithless nog een uitverkocht concert in Ahoy Rotterdam.  

De charismatische rapper/zanger Maxi Jazz, dj/toetsenist Sister Bliss en producer Rollo Armstrong wisten wederom een energieke show neer te zetten in een uitverkocht Ahoy afgelopen vrijdag. Ook de show die de band gaf in het Westerpark in Amsterdam in juli dit jaar was volledig uitverkocht. De band heeft aangegeven na de show op 25 maart in Eindhoven “in ieder geval voorlopig“ geen concerten meer te zullen geven in Nederland. Verwacht mag worden dat het feest in Eindhoven een waardige afsluiting van deze reeks zal zijn.

Midden jaren negentig was Faithless een van de eerste dance-acts die ook op popfestivals wisten te scoren. Opvallend is de in de dancemuziek zeldzame samenstelling: De line-up van Faithless bestaat uit onder andere gitaren en drums in plaats van enkel een dj en zanger. Debuutsingle "Salva Mea" uit 1995 was een grote hit in clubs en later ook in de hitparades. Met performances van latere succesnummers als 'God is a DJ', 'Insomnia', 'I Want More' en 'We Come One' staat Faithless immer garant voor een energieke live show. Onlangs is ook een speciale editie van het studioalbum "The Dance" verschenen, dat in de zomer van dit jaar uitkwam.

Het concert van Faithless vindt plaats in het onlangs gerenoveerde Klokgebouw. Het Klokgebouw, op het voormalige Philipsterrein Strijp-S in Eindhoven, heeft de functie van cultuurfabriek. De immense productiehallen op de begane grond zijn uitermate geschikt voor het organiseren van grote evenementen met een capaciteit van 4.500 bezoekers. Zeer recent zijn de hallen gerenoveerd, waarbij veel aandacht is besteed aan de akoestiek van het pand.

FAITHLESS
Vrijdag 25 maart 2011
Klokgebouw - Eindhoven
Entree: á 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.faithless.co.uk/