Smaakmakers Tip #2: James Blake

06-01-2011 @ 12:55

De uit London afkomstige producer James Blake start 2011 vrij onverwachts met erg veel aandacht voor zijn muziek. Zijn zgn post-dubstep sound uit de Engelse clubs lijkt ineens mateloos populair te worden voor een groter publiek.

Met de muzikale invloed van huis uit voor klassiek en jazz ontdekt hij op jonge leeftijd zelf de soul en r&b uit de States van o.a. Stevie Wonder, D'Angelo en Sly & The Family Stone.
Zijn studie Populaire Muziek aan de Goldsmiths University wakkert zijn liefde voor electronic muziek aan en dan vooral de dubstep van het duo Digital Mystikz. Snel daarna heeft hij contact met het dubstep-label Hemlock van producer Untold. Zijn eerste eigen release is de 12 inch "Air and Lack Thereof" (2009) op het label. Hij weet de aandacht te trekken vanwege remixen voor Snoop Dogg, Lil Wayne en Destiny's Child via zijn alter ego Harmonimix. Kort daarna gaat hij samenwerken met Mount Kimbie als derde lid binnen de groep voor hun live shows.

Blake brengt ook materiaal uit op het Belgische label R&S. Een recente single is een cover van de Canadese zangeres Feist, getiteld "Limit To Your Love", vooral dit nummer wordt gezien als zijn beste tot nu toe.
Download: http://www.megamediamagazine.nl/

Onlangs werd bekendgemaakt dat zijn debuutalbum gepland staat voor release in februari via Atlas/A&M, het album komt versneld uit vanwege een lek via internet van het album.

13 januari speelt James Blake in Groningen tijdens Eurosonic.

http://www.myspace.com/jamesblakeproduction