Blue Highways met klinkende namen terug in Vredenburg Leidsche Rijn

11-01-2011 @ 17:35

Blue Highways, The Ultimate Americana Fest, keert terug in Vredenburg Leidsche Rijn. De 11e editie van het Americana Festival vindt plaats op 23 april 2011. Twaalf markante bands en singer-songwriters laten horen dat de typisch Amerikaanse mix van country, bluegrass, folkrock en rockabilly springlevend is en voortdurend nieuwe sterren voortbrengt.

Blue Highways doet een indrukwekkende greep in de rijke wereld van Americana, een verzamelnaam van zeer uiteenlopende muziekstijlen waarmee eigenzinnige singer-songwriters en onafhankelijke bandjes het dagelijkse leven in de VS bezingen. Enerzijds aanhakend bij de beste muzikale tradities, anderzijds getuigend van compromisloze en zeer persoonlijke geluiden, teksten en muzikale keuzes. Individualistisch en intiem, maar altijd een groot publiek aansprekend. Kortom, all-American muziek van wereldklasse.

De eerste klinkende namen van het eendaagse festival zijn bekend: Jesse Winchester, Frazey Ford & Band, Justin Rutledge en Boris McCutcheon & The Saltlicks. Vooral de naam van Jesse Winchester spreekt tot de verbeelding. Jarenlang leefde hij als een banneling buiten de VS omdat hij dienstplicht weigerde ten tijde van de Vietnamoorlog. Zoals zoveel singer-songwriters was hij een luis in de pels van de gevestigde orde. Jaren later werd hij gerehabiliteerd en groeide uit tot een icoon van de singer-songwriter-traditie. Winchester komt exclusief naar Nederland voor Blue Highways. Het wordt tevens zijn eerste Nederlandse optreden in 35 jaar.

De zwoele Frazey Ford, de rauwe en intense Boris McCutcheon & The Saltlicks, en de melancholieke, gruizige en poëtische Justin Rutledge vertegenwoordigen andere geluiden en stromingen van de Americana. Het zijn grote namen die allen een reeks tijdloos mooie liedjes hebben voortgebracht. In de loop van het voorjaar zullen de overige namen bekend worden. Geheel in de voortrekkerstraditie van Blue Highways zal de uiteindelijke artiestenlijst een mix zijn van grote, gevestigde namen en verrassende vertegenwoordigers van de nieuwste generatie Americana-zangers en -troubadours. De optredens vinden plaats op twee podia: de grote zaal en het naastgelegen tentpaviljoen. In de foyer zijn er uiteenlopende catering- en cd-stands. De presentatie is in handen van onder anderen Americana-kenner Jan Donkers.

Blue Highways, The Ultimate Americana Fest, elfde editie
Vredenburg Leidsche Rijn
zaterdag 23 april 2011
16.00 - middernacht
€ 39,50

Voorverkoop start zaterdag 15 januari via de kassa van Vredenburg www.Vredenburg.nl en www.ticketservice.nl

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: