Opleiding voor venue managers komt naar Nederland

04-02-2011 @ 18:23

De Rotterdam Media Commission (RMC) presenteert met trots de European Academy of Venue Management (EAVM). De RMC heeft ervoor gezorgd dat de Academy dit jaar naar Rotterdam komt.

Van 28 augustus tot en met 2 september 2011 worden venue managers, programmeurs, event managers en publiciteitsmedewerkers in Hotel New York klaargestoomd om hun poppodium, theater, concertzaal, stadion, congresruimte of andere locatie tot een succes maken. Professionals van over de hele wereld worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze opleiding.

De EAVM is opgericht door de International Association of Venue Managers (IAVM). De Academy duurt twee jaar, met vijf lesdagen per jaar en online opdrachten. Aan bod komen lessen in onder meer crowdmanagement, muziekprogrammering, contracten en EU regelgeving, omgaan met risico’s, productie en promotie, strategisch ondernemen en bouw en architectuur van panden. Ook is er veel gelegenheid voor de cursisten om te netwerken. Daarnaast zijn er rondleidingen in verschillende podia, zalen en stadions in Nederland. Naast internationale cursisten nemen ook managers van Rotterdamse locaties deel aan de Academy.

Behalve met de Rotterdam Media Commission werkt de Academy nauw samen met de International Association of Venue Managers, de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals, het Engelse Bucks New University, Stadium & Arena Management, Host City, Aon en Rotterdam Marketing.

Professionalisering en verdieping
Maartje Glas, de Music Commissioner van Rotterdam, onderdeel van de RMC, heeft de contacten met de IAVM gelegd. Zij constateerde dat in deze tijden van bezuinigingen, waarin podia gedwongen worden om nog meer bedrijfseconomisch te opereren, er een enorme behoefte is aan zo'n internationaal hoogstaande en breed georiënteerde opleiding.

Maartje Glas: “Ik signaleerde een zekere behoefte aan professionalisering en verdieping bij de venue managers. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een opleiding voor hen die daarin voorziet. Zo kwam ik bij de IAVM terecht. Tijdens het brainstormen over een spin-off in Rotterdam kwamen wij op het idee om de hele Academy hierheen te halen. Er komen nu zo’n 50 venue managers van over de hele wereld naar Rotterdam om lessen te volgen en uitvoerig te praten over de laatste ontwikkelingen, tips en tricks, verschillen en overeenkomsten”.

De docenten zijn professionals uit het vak. Bij het succesvol afronden van de opleiding krijgen de cursisten studiepunten, die kunnen worden meegenomen naar Europese universiteiten.

De prijs voor deelname aan de Academy is 2000 per jaar, inclusief verblijfskosten, maaltijden en studiemateriaal. Cursisten kunnen zich aanmelden door het registratieformulier in te vullen, te bellen met het kantoor van IAVM op 020 311 1500 of te kijken op www.iaam-europe.eu .

IAVM
De IAVM is een wereldwijde organisatie, voorheen IAAM geheten. De IAAM is in 1924 opgericht in de Verenigde Staten. Op het moment is het de grootse organisatie van professionals die locaties beheren waar publieke bijeenkomsten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld stadions, poppodia, auditoria, congrescentra en exhibitieruimten en theaters. Wereldwijd heeft de IAVM ongeveer 5000 leden.

bron: http://www.rmcrotterdam.nl/