Spannende start voor Pieter de Graaf: The Blue Room

27-02-2011 @ 20:35

De voormalig toetsenist van Wouter Hamel slaat in 2011 een nieuwe weg in. Pieter de Graaf brengt vanaf februari elke maand een nieuwe track uit. Deze zal hij gratis verspreiden. Het eerste nummer ‘The Blue Room’ is nu te beluisteren en te downloaden.

De Graaf heeft een duidelijk beeld van wat hij wil in 2011.
In plaats van touren met bands ga ik komend jaar een geheel nieuwe inhoud aan mijn muzikale leven geven. Niet geheel nieuw, want piano blijft een centrale rol spelen. Vanaf februari zal ik elke maand iets uitbrengen. Dat kan een solo pianoliedje zijn, een liedje wat ik zelf zing, een liedje met geproduceerde beats of met een live band, een met gastmuzikant/vocalist, met orkest, met strijkkwartet en ga zo maar door. Samen met Dox Records zal ik deze online uitbrengen. Zodra er een toereikende hoeveelheid passende liedjes zijn, dan zetten we het geheel op cd voor een nieuw album. Daarnaast zal ik elke maand een passende video opnemen, uiteraard met piano opnamen. Met mijn flipcam, of soms door een professionele cameraman.
Verder richt ik me op een nieuw pianomedium: www.thepiano.nl/ , het Nederlandse platform voor álles wat met de piano te maken heeft. Voor thepiano.nl zal ik onder meer langs gaan bij aansprekende pianisten. Denk aan Michiel Borstlap, Mike Del Ferro, of zelfs aan Wibi Soerjadi, Herbie Hancock of Brad Mehldau. Met hen wil ik samenspelen en misschien een gesprekje voeren voor een soort mini docu. Naast mijn eigen pianofilmpjes komen deze filmpjes allemaal op thepiano.nl.
"                                       

http://www.pieterdegraaf.com /  
http://www.doxrecords.com/
http://www.thepiano.nl/