Eigenzinnig debuut van Amsterdams duo Secret Rendezvous

07-03-2011 @ 14:40

Paint The Town Red is het debuut album van het Amsterdamse duo Secret Rendezvous. Paint The Town Red staat voor een eigenzinnige mix van stijlen waarin Psychedelic, Electro en Soul de kern vormen. Zangeres Sietske "Musiex" Morsch en producer/gitarist Remi "Sausbei" Lauw nemen je mee op een experimenteel en artistiek avontuur.

Sietske en Remi over het album: “De creatie van dit album had veel weg van het maken van een schilderij. We startten met een lege canvas, alles was mogelijk en elke laag was van betekenis. Om onze grenzen te verleggen moesten we soms opnieuw beginnen en alles overschilderen. We kozen voor rood omdat het een genreloze kleur is die voor passie, liefde, vuur en kracht staat. Al deze aspecten geven onze visie weer."

De songteksten op het album zijn veelal autobiografisch en gaan over herkenbare thema’s als de liefde, onzekerheid, hoop en keuzes maken. De titeltrack is een knipoog naar de hedendaagse muziekindustrie waarin het artistieke aspect en creativiteit soms ver te zoeken zijn. Het album werd gemixt door Budy Mokoginta (iET). De mastering was in handen van de vanuit Los Angeles opererende Dave Collins (Soundgarden, The Police, Ben Harper en Nikki Costa).

In 2008 brachten Sietske en Remi onder de bandnaam Talking Loud de EP ‘Come A Little Bit Closer’ uit. Soul, Funk, Jazz en een Rock randje zijn de ingrediënten voor deze geslaagde EP. Sietske en Remi spelen samen met hun band op festivals als Pure Jazz en De Uitmarkt en in gerenommeerde zalen als Tivoli, WATT, Sugar Factory, Paradiso en de Boerderij in het voorprogramma van Meshell Ndegeocello.

Eind 2009 beginnen Remi en Sietske te experimenteren met psychedelische sounds en elektronica. Ze sluiten zichzelf in het geheim een jaar lang op in hun studio en werken aan hun debuutalbum Paint The Town Red. Omdat de muziekstijl tijdens dit jaar een heel andere kant opgaat dan de muziek die ze onder de naam Talking Loud maakten, besluiten zij de bandnaam te wijzigen in Secret Rendezvous.

Paint The Town Red wordt 22 maart 2011 uitgebracht op het eigen label Sonic Galore Records. De eerste single van het album is Just One More Thing. De mysterieuze video clip voor Just One More Thing is te bekijken via: http://www.youtube.com/

Om de release van Paint The Town Red te vieren, geeft Secret Rendezvous een release party op :
Dinsdag 22 maart
In Heidegger – Rotterdam
Aanvang: 20.30 u
Toegang : gratis

Secret Rendezvous is online te volgen via:
www.secretrendezvous.org
www.twitter.com/secretrendezv