Mrs Hips is back! Give me more

17-03-2011 @ 21:05

Mrs HiPS is back! Haar nieuwe album Give me more zou eigenlijk in september 2010 uitgebracht worden, maar dit werd op de lange baan geschoven toen ze problemen met haar stem kreeg. Gelukkig is ze weer helemaal fit en dit wordt gevierd op zondag 24 april (15.30 uur) in Panama, als ze haar album presenteert. 
De energie en sound van de ‘oude’ succesvolle band HiPS wordt nieuw leven ingeblazen en staat als nooit tevoren. Net als haar (nieuwe) band klinkt Simone Roerade weer als vanouds: een mix van een ‘gelukkige Janis Joplin’, een ‘blanke Chaka Khan’ gecombineerd met de uitbundige presentatie van Bette Midler. “Give me more” is na “She said” (2005) de tweede solo CD van Mrs. HiPS. Zeven van de elf tracks werden geschreven door Simone en op track 9 speelt Michiel Borstlap (Fender Rhodes) als speciale gast mee.
Simone Roerade zet al jong haar eerste stappen in de klassieke muziekwereld. Op haar 15e legt Simone de hobo opzij en kiest haar eigen weg. Ze begint een eigen band en na de middelbare school gaat ze naar het conservatorium in Rotterdam. Met haar indrukwekkende stem, podium-presentatie en de gave om pakkende liedjes te schrijven weet ze velen te raken. Tijdens haar (cum laude) afstuderen speelt ze met de funk/soulband HiPS, een samenwerking van studenten van het conservatorium. Vlak voor haar eindexamen wordt Simone door Candy Dulfer ‘ontdekt’ en gaat ze met Candy en haar band Funky Stuff op tournee in o.a. Japan, Amerika en Europa. Direct erna maakt Simone met HiPS de twee CD’s “Hips First” en “The Bigger the Better” en ze scoren in Spanje een #1 hit met “Talk To You”’ (1997). Tussendoor toert Simone nog met de Zweedse zanger/gitarist Paulo Mendonca in Japan en doet ze in de studio o.a. achtergrondzang voor Golden Earring en Kane.
Na zeven vette jaren HiPS krijgen ook de andere HiPS leden aanbiedingen van acts als Trijntje Oosterhuis, Kane, Marco Borsato en Anouk. Het blijkt moeilijk om de band bij elkaar te houden. In 1999 wordt dan ook besloten om uit elkaar te gaan. In 2005 komt haar eerste solo CD “She Said” (2005) uit, met vooral de singer/songwriter kant van Simone. Het album krijgt lovende recensies, maar toch blijft het verlangen naar de oude HiPS sound bij Simone en haar fans. Het kan dan ook niet uitblijven. Onder de naam Mrs HiPS komt nu de CD Give Me More uit.

Simone Roerade , the girl with the raunchiest laugh and warmest vocals, toured with me for a couple of years and we had a blast.
I always enjoy listening to her beautiful voice and strong songs, and this record is going to blow people away! 
Candy Dulfer

Simone Roerade: zang/achtergrondzang, tamboerijn
Chris Strik: drums
Bart Wijman: bas
Rob Geboers: piano, Fender Rhodes, Wurlitzer, Hammond, Philicorda
Pieter Klaassen: gitaar
Brian Zalmijn: achtergrondzang, Laura Vane: achtergrondzang
The Amstelhorns: Fred van Straten (trompet), Arjan Muusz (saxofoon), Kees Adolfsen (trombone)

Mrs. HiPSGive me more
Coast to Coast
http://www.mrships.nl