The Kik brengt eerste single uit op Excelsior Recordings

23-03-2011 @ 17:40

Band van Dave von Raven (ex-The Madd) al bevestigd voor Zwarte Cross
The Kik, Neerlands nieuwste beatsensatie brengt haar eerste single uit op Excelsior Recordings. De single verschijnt op Record Store Day (16 april) als 7" vinyl met een dubbele A kant; My Eyes Are Still Dry en Here's Hoping. Om dit heugelijke feit kracht bij te zetten zal de kakelverse band meteen het land in gaan om de mensen kennis met ze te laten maken, waaronder een optreden op de Zwarte Cross.

In december 2010 viel het doek voor de bekendste hedendaagse Nederlandse beatband The Madd. Zanger Dave von Raven was de rust en stilte al heel snel zat. Hij recruteerde Arjan Spies (voorheen Mark & The Spies), vroeg oud Madd bassist Marcel 'Bambino' Groenewegen (ook The Hype), die op zijn beurt mede Tilburgenaar en drummer Ries Doms (voorheen onder andere The Spades en Hooghwater) mee sleurde in het avontuur. Het motto was er eerder dan de bandnaam: "we doen het voor de kik!". The Kik dus.

Zelden in de vaderlandse pophistorie zal een band sneller van geboorte naar het vinyl zijn gegaan. 8 Januari eerste keer oefenen, amper drie maanden later ligt de single in de schappen. Excelsior labelbaas Ferry Roseboom had Dave von Raven geen moment uit het ook verloren na de de teloorgang van The Madd. Toen de sociale media verraadden dat Von Raven weer met een combo aan het oefenen geslagen was, was Roseboom er als de kippen bij. "Ik zou The Kik heel graag willen, echt & ongezien", vertrouwde hij Dave toe in een email. The Kik dacht echter nog even tijd nodig te hebben aan elkaar en het nieuwe materiaal te wennen en hield de boot nog af.

Maar de sfeer zat er na enkele keren repeteren al zo goed in en de muziek vloeide. De energie van The Kik laat zich niet remmen door de muren van hun oefenzolder en moest op de spreekwoordelijke band gevangen worden. Van de producers die er in Nederland zijn, lijkt er één geknipt voor de sound die The Kik in gedachte heeft. Frans Hagenaars. Producer extraordinaire en medeoprichter van Excelsior Recordings. Met het nog niet zo hele oude aanbod van Roseboom in het achterhoofd is de optelsom snel gemaakt. Excelsior is the way to go en een opnamesessie wordt gepland. In twee dagen worden enkele tracks opgenomen en gemixt. De kwaliteiten van The Kik laten Hagenaars niet ongeroerd. "Het is ongelooflijk. Ze kunnen geweldig spelen en nog iets: die gasten kunnen echt zingen. Het zijn net The Beach Boys."

02 april - Rotterdam - Krankjorem @ De Machinist (EERSTE OPTREDEN OOIT)
13 april - Amsterdam - BeatClub @ Paradiso met The Deaf
16 april - Record Store Day @ o.a. Da Capo, Utrecht (akoestisch, gratis)
23 april - Veenendaal - Escape met Phantom Four & The Arguido
28 april - Tilburg - Cul de Sac (gratis entree)
13 mei - Arnhem - Willemeen met o.a. Phantom Four & The Arguido
19 mei - Den Haag - Supermarkt (gratis entree)
20 mei - Liverpool (GB) - International Pop Overthrow @ The Cavern Club
21 mei - Valencia (SP)
28 mei - Groningen - Vera kelder (gratis entree)
16 of 17 juli - Lichtenvoorde - Zwarte Cross festival

The Kik - My Eyes Are Still Dry

http://www.thekik.nl/