Dennie Christian terug bij Hèt Schlagerfestival Kerkrade

25-03-2011 @ 18:12

Schlagerkoning Dennie Christian keert terug bij Hèt Schlagerfestival Kerkrade. Dat maakt de organisatie 25 maart bekend. Dennie was jarenlang het gezicht (presentator/zanger) van dit festival en voor hem was de bedenker van het Schlagerfestival, Harry Thomas, in de jaren 70 en 80 jarenlang succesvol met het Schlagerfestival.

Kerkrade is vele jaren de bakermat van het belangrijkste Schlagerfestival van Nederland geweest. De geheel vernieuwde Rodahal was vorig jaar het uitgangspunt om na bijna 10 jaar weer een doorstart te maken. Dat was heel succesvol. Vanaf dit jaar ben ik er ook weer bij betrokken en dat voelt heel goed. We hebben een prachtig team met veel enthousiaste mensen en een fantastische line-up ‘  aldus Dennie Chistian.

Ik ben bijzonder blij dat Dennie weer de presentatie gaat doen. Hij is meer dan 20 jaar het gezicht geweest van deze Tv-show en nu dus weer. Samen met Jan Slagter van Omroep Max, de uitzendgemachtigde van deze show, hebben we de deal kunnen maken.’ aldus festivaldirecteur HP Nieskens.

Schlagerfestival Kerkrade
Na tien jaar afwezigheid maakte Hèt Schlagerfestival Kerkrade in april van vorig jaar een succesvolle doorstart. Voor de organisatie reden om met extra energie een nieuwe editie op te zetten. Die vindt wederom plaats op tweede Paasdag, ditmaal 25 april 2011.

Hèt Schlagerfestival Kerkrade programmeert toppers van heden en verleden, aangevuld met de talenten van de toekomst.

Het festival vindt jaarlijks plaats op tweede Paasdag in de grensgemeente Kerkrade en is het belangrijkste en grootste festival in Nederland op het gebied van de schlagermuziek. De vernieuwde Rodahal Kerkrade verwacht net als afgelopen editie zo’n 3500 bezoekers in een middag- zowel als een avondshow.

De line-up van het Schlagerfestival Kerkrade 2011 is bijzonder te noemen. De Oostenrijkse megaster Semino Rossi komt. Hij geeft een miniconcert en brengt al zijn grote hits ten gehore. Ook bariton Heino geeft acte de présence met een miniconcert. Nino de Angelo (Jenseits Von Eden), Costa Cordalis (Anita) en Bata Illic (Michaela) zingen hun grootste hits. Gala Queen Ireen Sheer (Heute Abend Hab Ich Kopfweh), die in het verleden jaar na jaar in Kerkrade op de bühne stond, is het zingen en entertainen evenmin verleerd.

Een aantal artiesten van 2010 maakt hun rentree in hun geliefde Kerkrade. Een blijvertje is natuurlijk Chris Roberts (Du Kannst Nicht Immer 17 Sein, Ich bin verliebt in die Liebe). Hij viert komend jaar zijn 50-jarige artiestenjubileum op het Schlagerfestival Kerkrade.

Ook de Belgische topper, maar in Duitsland nu al zeer populaire Christoff wist afgelopen keer de zaal op z’n kop te krijgen, evenals de Duitstalige Italiaan Graziano. Het 13-jarige Limburgse toptalent Dwayne Horbag laat zien dat hem een grote toekomst te wachten staat.

Aangevuld met de charmante Lena Valaitis (Johnny Blue) en Chantal, de Nederlandse die in Duitsland en Oostenrijk zeer geliefd is, wordt het tweede Paasdag weer bijzonder gezellig.

Vanzelfsprekend maken ook de meest veelbelovende talenten hun opwachting in het volle programma. Marco Ventre & Band (een van de finalisten van de Grand Prix der Volksmusik), Alexander Rier (zijn vader is Norbert Rier van de Kastelruther Spatzen) en de in Oostenrijk populaire en zeer charmante Simone (die heel hoog eindigde bij het Songfestival voor Oostenrijk) zijn er als ontdekking.

SCHLAGERFESTIVAL KERKRADE

Rodahal, Kerkrade
Tweede paasdag, 25 april 2011
Website: www.schlagerfestivalkerkrade.nl
Organisatie: Nieskens Agency & Events
www.nieskens-agency.com
Tickets: www.regiotickets.nl