Videoprimeur voor Death Cab For Cutie

06-04-2011 @ 17:30

Op 27 mei komt het zevende studioalbum van Death Cab For Cutie uit getiteld Codes And Keys. De eerste single van het album heet You Are A Tourist. De video van de single is wereldwijd voor het eerst vertoond op het net afgelopen dinsdag 5 april terwijl deze live, in één take opgenomen werd.

You Are A Tourist is de allereerste video die op deze manier live wordt geprimeurd. Via www.youareatourist.com konden bezoekers de video voor hun ogen zien ontstaan. You Are A Tourist is hier te beluisteren.
 
Het is het eerste geluid dat we horen van de band sinds de Open Doors E.P. en de leadtrack Meet Me On The Equinox van blockbuster film The Twilight Saga: New Moon uit 2009. Het nieuwe album Codes And Keys laat in vergelijking met eerder werk een meer uptempo en positieve sfeer horen in een mix van toegankelijke pop/rock en indie gitaarpop. De elf songs op Codes And Keys zijn een selectie uit 30 demo’s van songwriter Ben Gibbard. Het album is opgenomen in verschillende studio’s langs de westkust van Noord-Amerika, van Vancouver tot Los Angeles en is geproduceerd door bandlid Chris Walla. Hij produceerde eerder al albums van o.a. Tegan & Sara en The Thermals.

Het laatste studioalbum van Death Cab For Cutie is Narrow Stairs uit 2008 dat in de V.S. de #1 positie en de gouden status behaalde, daarnaast leverde het de band twee Grammy nominaties op. Een derde Grammy nominatie kreeg de band voor hun eerder genoemde E.P. uit 2009.

Op 30 juni staat Death Cab For Cutie in de Melkweg in Amsterdam als onderdeel van de Codes And Keys Europe tour.

Death Cab For Cutie bestaat uit:
Ben Gibbard (gitaar, toetsen, zang), Chris Walla (gitaar, toetsen), Nick Harmer (bas) en Jason McGerr (drums).

DEATH CAB FOR CUTIE
Albumtitel: Codes And Keys
Release: 27-05-2011
label: warner music

www.deathcabforcutie.com