Half mei 'Director's Cut' album Kate Bush

10-04-2011 @ 12:51

Kate Bush brengt 16 mei haar nieuwe album 'Director's Cut' uit. De eerste single 'Deeper Understanding' is inmiddels verkrijgbaar. Voor 'Director's Cut' heeft Kate Bush 11 tracks van haar albums 'The Sensual World' (1989) en 'The Red Shoes' (1993) opnieuw onder handen genomen. Drie hiervan zijn geheel nieuw opgenomen. 'Flower Of The Mountain' bevat de oorspronkelijke tekst voor 'The Sensual World' waar de zangeres eind jaren '80 geen toestemming voor kreeg.

Kate Bush
: "Voor de oorspronkelijke tekst van 'The Sensual World' had ik een stuk tekst uit het laatste stuk van James Joyce's 'Ulysses' op muziek gezet. Toen ik om toestemming vroeg, werd dat afgewezen, wat heel teleurstellend was. Ik schreef een nieuwe, eigen tekst, maar ik had het gevoel dat het oorspronkelijke idee interessanter was. Maar ja, ik ben dan ook geen James Joyce. Toen ik aan dit project begon dacht ik om opnieuw toestemming te vragen en deze keer was het antwoord 'ja'."

Alle leadvocalen en drums op 'Director's Cut' zijn opnieuw opgenomen en op sommige tracks zijn drummer Steve Gadd, bassist (en multi-instrumentalist) Danny Thompson en zangeres Mica Paris te horen. Drie songs zijn opnieuw opgenomen, waaronder 'This Woman's Work'.

Voor de single 'Deeper Understanding' heeft Kate Bush een korte film opgenomen waarin haar eigen zoon Albert een rol speelt. Hij is ook te horen op de track.

De tracklisting van 'Director's Cut' is als volgt:
01. Song Of Solomon
02. Deeper Understanding
03. Lily
04. The Red Shoes
05. This Woman's Work
06. Moments Of Pleasure
07. Never Be Mine
08. Top Of The City
09. And So Is Love
10. Rubberband Girl

'Director's Cut' is het eerste album sinds 'Aerial' uit 2005. Kate Bush werkt op dit moment aan een nieuw album met geheel nieuwe songs.
(emi music)

http://www.katebush.com/