Tim Knol komt met nieuw album 'Days' op 20 mei

13-04-2011 @ 21:21

Eigenwijze Hoornse muzikant komt op 20 mei met tweede album
Moet je als muzikant in de put zitten om je beste liedjes te schrijven? Tim Knol bewijst het tegendeel met zijn nieuwe album Days, dat op 20 mei verschijnt op Excelsior Recordings.



Een eigenzinnig album waarop je hoort dat Tim enorm gegroeid is als muzikant en liedjesschrijver. "Ik heb de mazzel dat ik een geoliede, creatieve band achter me heb staan. We hebben vorig jaar honderd keer gespeeld en dat hoor je echt."

Waar Tim's inspiratie voor zijn debuutalbum veelal voortkwam uit de muziekcollectie van zijn vader, heeft hij vorig jaar meer naar zijn eigen iPod geluisterd. En dat is te horen. Van het uitgelaten, haast Britpopachtige Shallow Water tot het venijnige Lies. Of neem Years, het rijk gearrangeerde middelpunt van het album. "Ik ben nog steeds ontzettend trots op mijn debuutalbum, maar ik wilde mezelf niet herhalen. Ik wilde dit keer een gelaagder album maken, waarop mijn band een grote rol speelt," aldus Tim. Het beste voorbeeld daarvan is A First, waar Tim duidelijk de grenzen van zijn liedjes verkent.
Daarmee gaat Days zowel in liedjes, teksten en arrangementen verder dan het debuut. Verder de diepte in, maar nog steeds met jeugdig enthousiasme. "Tijdloze liedjes die je raken, die ergens over gaan en die onder je huid gaan zitten... dat is wat ik probeer te maken," verklaart Tim Knol.

'Days are rushing by' zingt de 21-jarige Tim bijna weemoedig in het titelnummer. Niet gek ook als je bedenkt dat hij het afgelopen jaar van het ene hoogtepunt in het andere hoogtepunt rolde. Genieten van iedere seconde is daarom het devies. Geen betere soundtrack daarvoor dan het energieke en opwindende Days.

Tim Knol is genomineerd voor twee 3FM Awards. Daarnaast is Tim met trots ambassadeur van Record Store Day (16 april). De eerste single, Gonna Get There, van het nieuwe album is alleen op die dag, in een beperkte oplage, op vinyl verkrijgbaar.

Het debuutalbum van Tim Knol, met daarop de 3FM Megahit 'Sam', werd vorig jaar bekroond met een Edison. Live promoveerde Tim vrijwel direct naar de grote zalen en festivals als Lowlands. Dit jaar staat Tim met zijn band op de hoofdpodia van onder andere Pinkpop, Paaspop en de Zwarte Cross.

De release van tweede album Days wordt eind mei gevierd met drie clubshows.

Vrijdag 27 mei: Amsterdam - Paradiso
Zaterdag 28 mei: Hoorn - Manifesto

Zondag 29 mei: Rotterdam - Rotown

Tim KnolDays
Release: 20 mei 2011 – Excelsior Recordings/V2


www.timknol.nl