Jonge talenten genomineerd voor Borsato Award

18-04-2011 @ 20:21

Krystl, MakeBelieve, Ben Saunders en Go Back To The Zoo zijn volgens Marco Borsato de meest veelbelovende acts van het afgelopen jaar. Deze artiesten zijn dan ook in de race om de Borsato Award, die op 12 juni wordt uitgereikt tijdens het TMF Awards Festival in Amsterdam.

Marco Borsato maakt dit 18 april in Amsterdam bekend. De prijs voor jong talent wordt komende zomer voor de vierde keer uitgereikt. Eerder gingen Waylon, Dio en Nick & Simon met de eer aan de haal.

Nadat hij zelf 21 keer een TMF Award had ontvangen, werd een prijs van de jongerenzender naar Marco Borsato vernoemd.

Samen met TMF nomineert Borsato ieder jaar vier jonge artiesten die in zijn ogen zichzelf op de kaart hebben gezet en voor wie een mooie carrière in het verschiet ligt. Sinds maandag kunnen fans stemmen op hun favoriet.
Naast de Borsato Award worden tijdens het TMF Awards Festival op de Javakade prijzen uitgereikt in meerdere categorieën. Borsato-kanshebber Ben Saunders is ook genomineerd voor beste live act en beste mannelijke artiest. Andere categorieën zijn onder meer beste vrouwelijke artiest en beste video.

Onder anderen dj Chuckie, Kane, Ben Saunders en De Jeugd van Tegenwoordig treden op tijdens het TMF Awards Festival. De optredens worden afgewisseld met de uitreikingen van de muziekprijzen.

Vorig jaar waren The Opposites de grote winnaars. Het rapduo kreeg onder meer de Superchart Award voor het nummer Broodje Bakpao.

bron: anp