Introducing: Francis International Airport

25-04-2011 @ 19:56

De enige opwindende muziek die tot voor kort uit Oostenrijk kwam, was van Mozart, Haydn en Mahler, maar daar komt nu verandering in.” Aldus één van de journalisten die het nieuwe album In The Woods van Francis International Airport beluisterde.  Een betere introductie kan de band zich niet wensen.

Voor de opnames van Francis International Airport’s tweede album In The Woods werden kosten nog moeite gespaard. Het uitgangspunt was de frustratie over hippe bands die klinken als een ontvoerde Beach Boy die gedwongen een album heeft opgenomen met één gitaar en een slechte tape recorder. Francis International Airport besloot dat zij zelf de touwtjes van het opname proces strak in handen wilde houden om zo een ambachtelijk album op te kunnen nemen.

De band veranderde tijdens hun periode in studio in een stel vaardige muziek nerds en hield zich bezig met alle details van het arrangeren en produceren. Daarnaast verloren ze tijdens de opnames hun liefde voor catchy en herkenbare tunes nooit uit het oog. Dit resulteerde in een collectie integere indie pop songs met een melancholische ambiance.

Na succesvolle showcases op onder andere Popkomm in Berlijn (2010) en Eurosonic in Groningen (2011) is Francis International Airport er nu klaar voor om In The Woods aan het grote publiek te presenteren. In The Woods is 8 april 2011 in de Benelux uitgebracht via Sonic Rendezvous.

Francis International Airport is:
Markus Zahradnicek (vocals, gitaar)
Georg Tran (keyboards, vocals, guitar)
David Zahradnicek (bass)
Christian Hölzel (gitaar)
Manuel Riegler (drums)

Tracklist In The Woods
01. All Your Lines End In Me
02. Monsters
03. Celluloid
04. Feet Of Clay
05. Bug
06. Pipeland
07. Solaris
08. Amnesiacs
09. City Of Fog
10. Ether
11. The Art Of Unlearning

www.francisinternationalairport.com
www.myspace.com/francisinternationalairport