Winnaars Buma Music in Motion Awards

29-04-2011 @ 19:46

28 April zijn in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam voor de eerste keer de Buma Music in Motion Awards uitgereikt aan de beste media-componisten van Nederland. Het toneel voor de uitreiking was het drukbezochte Buma Music in Motion, een nieuw evenement gericht op mediamuziek, bestaande uit een conferentie en een awardshow voor de creatieve industrieën.

De awards werden uitgereikt in drie hoofdcategorieën: Best Broadcasting Music, Best Advertising Music en Best Other Media Music. De winnaars werden verkozen door een professionele vakjury.

Winnaars:
Best Broadcasting Music
Componist: Stephen Emmer
Organisatie: eStation
Opdrachtgever: RTL Nederland
Titel werk: Channel Identity RTL 7

Best Advertising Music
Componist: Ivo Witteveen
Organisatie: MOST Original Soundtracks
Opdrachtgever: Nexus Productions, London for Boards Magazine
Titel werk: Boards Magazine 'Rise and Fall'

Best Other Media Music
Componist: Within Temptation / AT Productions / Goeroe Media
Organisatie: AT Productions
Opdrachtgever: Within Temptation
Titel werk: The Unforgiving

Onder de genomineerden bevonden zich: NOS jaaroverzicht 2010 (componist: Alexander Reumers & Jorrit Kleijnen), Comedy Central (Cropcircles, componist: Geert van Gaalen), Robeco 80 jaar (componist: Billinger & Marsman), Reebok Reetone Shake it up (componist: Marsman, Smid & Smid), Philips - Obsessed With Sound (componist: Geert van Gaalen) en Cinété Filmproductions (Get Real, componist: Edwin van der Schrier).

Overdag vond de Buma Music in Motion conferentie plaats, een plek waar de creatieve industrieën samenkwamen om de stand van zaken in het medialandschap door te nemen, te netwerken en te discussiëren over de toekomst. Sprekers waren onder anderen wijnboer, componist en schrijver Ilja Gort (NL), mede-eigenaar van het gerenommeerde muziekproductiebureau Human Morgan Visconti (GB), Andre Ettema (AME Music, NL), Pieter Perquin (Perquisite, NL), Rene Smit (RTL, NL) en Johan van der Voet (BCMM, NL). Onderwerpen die aan bod kwamen, gingen in op het componeren voor muziek, theater, reclame en games en de rol van media in online toepassingen en hoe de business modellen van (online) muziekgebruik veranderen.

Meer informatie is te vinden op www.buma-music-in-motion.nl 

Buma Music in Motion vond plaats op donderdag 28 april 2011 in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam en is een initiatief van Buma, georganiseerd door Buma Cultuur. Het programma van Buma Music in Motion was opgezet in samenwerking met eStation en Sizzer Amsterdam.