Geert Hoes en Sita in nieuwe sprookjesmusical 'Klein Duimpje'

04-05-2011 @ 13:08

Na de sprookjes Roodkapje, Hans & Grietje en De Gelaarsde Kat brengt Van Hoorne Theaterproducties vanaf oktober 2011 het bekende verhaal van Klein Duimpje tot leven in een sprookjesachtige familiemusical. De titelrol wordt gespeeld door acteur en tv-presentator Geert Hoes. Geert is dit seizoen nog te zien als Markies van Carrabas in De Gelaarsde Kat De Musical en zal vanaf september in de huid kruipen van het kleine jongetje dat op avontuur gaat en uiteindelijk terecht komt bij de reus met de zevenmijlslaarzen.

Zoals de vaste bezoekers van de sprookjes van Van Hoorne inmiddels gewend zijn, heeft het creatieve team de vrijheid genomen het verhaal hier en daar een eigenzinnige draai te geven. In deze versie gaat Klein Duimpje namelijk op zoek naar de Prinses, die ontvoerd is door de reus.
Voor de rol van mooie prinses is zangeres en presentatrice Sita Vermeulen gecast. Sita kreeg bekendheid door haar deelname aan de popgroep 'K-otic'. Ze is tegenwoordig het gezicht van 'Disney Channel' en was onlangs te zien als jurylid in het SBS 6 programma Sterren dansen op het ijs.

Samen met een aantal bekende Van Hoorne gezichten zullen zij het sprookje van Klein Duimpje op geheel eigen wijze op de planken brengen.
Geert Hoes en Sita zullen in het Pinksterweekend op 12 en 13 juni in de Evenementenhal in Gorinchem een voorproefje geven van deze nieuwe musical, tijdens de vier Sprookjesconcerten die daar plaatsvinden.

Klein Duimpje De Musical gaat op 9 oktober in première in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen en is tot en met mei 2012 in ruim 80 Nederlandse theaters te zien.