Gerard Ekdom's BBQ box vol. 2

21-05-2011 @ 16:28

De maand april van 2011 gaat de boeken in als de warmste sinds 80 jaar. Eerder dan voorgaande jaren werden de tuinstoelen afgestoft, de terrassen schoongespoten en kwamen voorzichtig de eerste barbecues uit de schuur, garage, of van zolder; een mooie voorbode voor een lange warme zomer. Bij zomerse temperaturen hoort een heerlijke zomerse soundtrack en wie beter dan 3FM dj Gerard Ekdom wederom te vragen voor de samenstelling van een gloednieuwe BBQ Box compilatie? Zo geschiedde. Vanaf 20 mei ligt Gerard Ekdom's BBQ Box Vol. 2 in de winkels, die net zoals het voorgaande deel 60 tracks verdeeld over drie cd's bevat.

Het eerste deel van Gerard Ekdom's BBQ Box was een groot succes. In de officiële Compilatie Charts schoot Gerard Ekdom's BBQ Box binnen luttele weken de top 10 in en op iTunes kwam deze verzameling van zestig zonovergoten nummers zelfs op de eerste plek in de Album Charts.

Een vervolg op deze compilatie kon natuurlijk niet uitblijven. Gemotiveerd door het heerlijke voorjaarsweer toog Gerard Ekdom naar zijn immense muziekverzameling waar hij wederom zestig smakelijke zomertracks selecteerde. Op Gerard Ekdom's BBQ Box Vol. 2 is een diversiteit te vinden aan tracks; huidige en recente hits als o.a. 'Plage' van Crystal Fighters, 'Stuck' van Caro Emerald en 'Stare Into The Sun' van Graffiti6 worden afgewisseld met tijdloze evergreens afkomstig van o.a. Chris Rea, Jamiroquai, Gipsy Kings, Marvin Gaye en The Beach Boys. Maar de nodige zomerse dansnummers ontbreken natuurlijk ook niet op dit tweede deel van de BBQ Box.

Gerard Ekdom: "Na het uitkomen van de eerste BBQ Box vorig jaar werd ik overspoeld met leuke reacties. Men heeft vorig jaar massaal staan barbecueën met die cd box aan op de achtergrond. "Komt er nog een deel 2?" wilde men weten. Ja dus! Het samenstellen van 'Ekdom's BBQ Box Vol. 2' was weer een feest en ik ben dan ook erg trots op het resultaat. Vol. 2 staat weer vol met 60 heerlijk zonnige liedjes om je oren bij af te likken. Hits, maar uiteraard ook een boel verrassingen. Het belooft weer een dampende zomer te worden met hopelijk BBQ Box Vol. 2 als soundtrack op de achtergrond!"
emi music