Na 44 jaar Goud voor Groeten uit Grollo

11-06-2011 @ 13:55

Beste Nederblues-klassieker eindelijk met goud bekroond

Harry Muskee heeft vrijdagavond 10 juni op zijn 70ste verjaardag, uit handen van vriend en muziekliefhebber Johan Derksen, goud ontvangen voor de uit ‘67 afkomstige “Nederblues” klassieker 'Groeten Uit Grollo' van Cuby + Blizzards.
 
Vlak voor de opening van het gelijknamige festival, overhandige Derksen het eerste exemplaar van de her-uitgave van Groeten Uit Grollo aan Muskee en prijste hem voor de bijzondere prestatie die hij met dit album geleverd heeft. Vierenveertig jaar geleden presteerde Harry Muskee het om met zijn band Cuby + Blizzards (met toen oa. Herman Brood en Eelco Gelling in de gelederen) het beste Nederbluesalbum aller tijden neer te zetten. Het album dat ondanks zijn succes nooit een gouden status bereikte, heeft met deze her-uitgave definitief de gouden status bereikt. Zoals Derksen, die tevens het voorwoord voor het album schreef, verwoordt: “Alle beatbands uit de jaren 60 klinken intussen gedateerd, maar Harry Muskee heeft altijd tijdloze muziek gemaakt. Het komt zelden voor dat een vierenveertig jaar geleden opgenomen album nog steeds actueel klinkt en kan concurreren met peperdure hedendaagse producties. Dat er in dit land prachtige muziek wordt gemaakt bewijst Groeten uit Grollo, nota bene uit 1967, nu opnieuw. En ik ben er trots op, dat een bluesbrother, met wie ik al een halve eeuw optrek en lief en leed deel, deze unieke prestatie leverde.

De heruitgave bevat naast het originele geremasterde album een DVD met de Classic Album documentaire Groeten Uit Grollo. Na de overhandiging ging het tweedaags festival van start, Cuby + Blizzards zullen het festival op zaterdag afsluiten.

(universal music)

http://www.cubyandtheblizzards.nl/