Gitaartalent Sietze Bouma presenteert debuutalbum

13-06-2011 @ 10:20

Na een half jaar aan de opnames te hebben gewerkt, viert Sietze Bouma op 1 juli 2011 de uitkomst van zijn eerste CD “Strings ‘n Air” in stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden met een avondvullende live show.
Speciale gast van de avond is gitaaricoon Harry Sacksioni, die Sietze het eerste exemplaar zal overhandigen en hiermee zijn erkenning en ondersteuning voor het Leeuwarder gitaartalent wil uitdrukken.

Voor de studio- en live realisatie van het project heeft hij een zeven leden tellend ensemble bijeengezet, bestaande uit Sietze Bouma, Luciano Hoch (gitaar), Kristian Dijkstra (percussie), Joëlle Westra, Nynke Beunder, Sander Prins (alle drie viool) en Suze Steemers (cello).
Na diverse optredens in het afgelopen half jaar is de band nu klaar om haar studiowerk te presenteren.

Sietze Bouma
is al lang geen onbekende naam meer in het Nederlandse popcircuit. Met Spotrockers en het unplugged duo Madera staat hij op podia en festivals overal in het land. Met zijn nieuwste project Strings ‘n Air laat hij zien dat hij behalve verschillende stijlen op de gitaar ook het schrijven en arrangeren van eigen nummers beheerst. Sietze speelde al eerder dit jaar mee in het theaterprogramma van Sacksioni en heeft hierdoor de mogelijkheid gekregen zich te laten horen en zich maximaal te ontwikkelen.

Gitaarduo Wim den Herder en Lars de Rijck zal als support act de avond openen met eigen werk. Den Herder is tevens oprichter van de Guitar Academy met inmiddels 4 vestigingen in Amsterdam en Haarlem.
Lars de Rijck werd gedeelde winnaar bij Holland‘s Got Talent 2009. Beiden speelden meerdere malen samen met de Australische gitarist Tommy Emmanuel en internationale jeugdtalenten Joe Robinson en Gareth Pearson.

Harry, Wim, Lars en Sietze zullen met z’n vieren de avond afsluiten met werk van Harry Sacksioni. De cd “Strings ‘n Air” is na afloop verkrijgbaar en vanaf 1 juli op www.sietzebouma.com .

Datum: 1 juli 2011
Lokatie: Stadsschouwburg de Harmonie
Aanvang: 20:00 uur
Prijs: vvk 5 Euro, kassa 7,50

Deel dit artikel op: