Alain Clark op North Sea Jazz Festival for kids

22-06-2011 @ 21:14

Het programma van het North Sea Jazz Festival for Kids op 3 juli is uitgebreid met Alain Clark. Dit festival is gericht op het vergroten van de kennis van kinderen voor jazz en het vergroten van hun enthousiasme ervoor. De zanger treedt daarom op met het Music Matters koor o.l.v. Eddie Taylor, bestaande uit 50 Rotterdamse kinderen van de Nicolaasschool uit Spangen. Eerder die week geeft hij het koor een zangworkshop.

Alain Clark: "Jazz is de muzieksoort die ik van alle genres het meest beluister in mijn vrije tijd. Ik ben ook trots dat ik weer op mag treden op het North Sea Jazz Festival. Het is dan ook geweldig dat ik een workshop kan geven aan 50 kinderen, gevolgd door een optreden. Muziek vormt naar mijn mening een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind. Op deze manier draag ik mijn steentje bij."

Verder treedt tijdens het festival Frank Groothof op met zijn voorstelling JazzBabar. Hij vertelt op interactieve wijze een ontroerend verhaal over een olifantje dat allerlei avonturen beleeft. Groothof speelt in op de live-tekeningen van Gerard de Bruyne en de swingende jazzcompositie van Marius Beets, live gespeeld door Eric Ineke JazzXpress. Op deze manier ontstaat er een unieke vorm van interactie tussen Frank, de kinderen, de muziek en de tekenaar. Daarnaast zijn er diverse andere workshops en optredens gedurende North Sea jazz for Kids.

North Sea Jazz organiseert het North Sea Jazz Festival for Kids al jaren, maar wegens gebrek aan fondsen was het evenement dit jaar onzeker. Omdat het kinderfestival perfect aansluit bij de doelen van de BNP Paribas Stichting (jazzmuziek, onderwijs en sociale integratie)voor heeft BNP Paribas onmiddellijk besloten dit geweldige initiatief te ondersteunen. De samenwerking tussen het koor en Alain Clark is ook mogelijk gemaakt door de steun van BNP Paribas.

NORTH SEA JAZZ FESTIVAL FOR KIDS
Zondag 3 juli
Ahoy Rotterdam
Deuren open: 13:00 uur
Aanvang programma: 13:30 uur
Entree: €  22,50 (excl. servicekosten)