Cloud 9 Music tekent overeenkomst met Head First Productions

09-07-2011 @ 22:41

Cloud 9 Music is een overeenkomst aangegaan met Head First Productions, een samenwerking tussen producer, componist en tekstschrijver John Ewbank; producer en componist Nando Eweg; reclameman Frans Brand en muziekuitgever John Brands.

Eerste release op het HEAD FIRST label wordt het debuutalbum van Jennifer Ewbank, die eerder dit jaar hoge ogen gooide in de eerste editie van het succesvolle tv-programma ‘The Voice Of Holland’. De release staat gepland voor september van dit jaar.

John Ewbank, die al zes jaar samenwerkt met Nando Eweg, is sinds 1990 de vaste componist, tekstschrijver en producer van de best verkopende artiest van Nederland, Marco Borsato en verantwoordelijk voor grote hits waaronder ‘De waarheid’, ‘Binnen’ en ‘Rood’. Samen met Borsato ontving Ewbank onder meer 10 TMF-Awards, 10 Edisons en een Gouden Harp. Naast zijn werk voor Borsato, schreef hij ook songs voor Guus Meeuwis, VanVelzen, Trijntje Oosterhuis, Lionel Richie, Paul de Leeuw, Gordon e.v.a.

Nando Eweg startte zijn carrière 14 jaar geleden bij de Soundwise Studio’s van Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Eind 2003 begon hij zijn eigen studio ‘Soundslikenando’ in Hilversum. Naast het produceren en componeren van commercials en filmmuziek werkte Eweg onder andere samen met artiesten als Di-rect, Birgit Schuurman, Syb vd Ploeg en VanVelzen. Hij produceerde samen met Ewbank het door Ewbank geschreven duet van Trijntje Oosterhuis en Lionel Richie; ‘Face In The Crowd’, de titelsong van Symphonica in Rosso. Ook werkte Eweg mee aan de titeltrack van het album ‘Wit Licht’ van Marco Borsato.

Frans Brand is Chairman CCO en mede-eigenaar van de Nederlandse vestiging van een van de grootste reclamebureaus van de wereld; McCann Worldgroup. Tevens runt hij de onderneming IdeasforBrands waarin veel samenwerkingsverbanden tussen artiesten en merken, maar ook sporters worden gerealiseerd. In dat verband werkte hij o.a. met Rene Froger en Gerard Joling.

John Brands begon zijn carrière bij Strengholt, was daarna Senior VP voor Europa van MCA (tegenwoordig Universal) Music en is sinds 10 jaar directeur van zijn eigen bedrijf Brands Music BV.

Cloud 9 Music is een entertainment bedrijf dat bestaat sinds 2004 en verschillende divisies beslaat in diverse genres van dance, Nederlandstalig tot kinderrepertoire met artiesten als Leonie Meijer, Ali B, Twarres, Lisa, Amy & Shelley en Shary-An. Cloud 9 Holland Music Publishing vertegenwoordigt meer dan 200 schrijvers en componisten zoals Armin van Buuren en Daniel Gibson.

Directeur Cloud 9 Music Raymond van Vliet: “John Brands heeft aan het begin van mijn carrière een zeer belangrijke rol gespeeld en het is dan ook erg leuk dat we nu een gezamenlijk label oprichten. John Ewbank en Nando Eweg horen bij de absolute top waarmee dit label een zeer belangrijk speerpunt zal worden binnen Cloud 9. Jennifer Ewbank, de eerste signing, vind ik een fantastische zangeres en we zullen haar deze zomer nog groots lanceren!”.