Bob Dylan EN Mark Knopfler samen in Ahoy

19-07-2011 @ 19:30

Op donderdag 20 oktober geven Bob Dylan en Mark Knopfler een concert in Ahoy Rotterdam. Mark Knopler zal het eerste gedeelte van de avond voor zijn rekening nemen, gevolgd door Bob Dylan na de pauze.

De als Robert Allen Zimmerman geboren Dylan, kan met recht een levende legende genoemd worden. Met nummers als “Blowin’ in the wind” en “The times they are a-changin’” vertolkte hij als geen ander de tijdgeest van de protestgeneratie in de jaren ‘60, maar zijn invloed op de popmuziek reikt veel verder dan dit bewogen decennium. Dylan behoort tot de meest invloedrijke muzikanten van de 20ste eeuw. Met zijn persoonlijke en poëtische teksten bracht hij de literatuur in de popmuziek en is hij een inspiratie voor vele generaties na hem. Dylan en zijn band speelden voor het laatst in 2005 in Ahoy.

Mark Knopfler vestigt zijn naam als topgitarist met zijn band Dire Straits. In 1996 start hij met ‘Golden Heart’ een eveneens succesvolle solocarrière die al meerdere gouden albums telt. In Rotterdam treedt Knopfler op met zijn band bestaande uit Richard Bennett (gitaar), Guy Fletcher (keyboards), Jim Cox (piano), John McCusker (viool), Mike McGoldrick (fluit), Glenn Worf (bas) en Ian Thomas (drums). Knopfler speelde in 2008 voor het laatst in de Rotterdamse concertzaal.

BOB DYLAN AND HIS BAND PLUS MARK KNOPFLER

Donderdag 20 oktober 2011
Ahoy - Rotterdam
Entree: € 60,50, € 64,90, € 75,90, € 82,50,- (incl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur