Damaru komt met zijn langverwachte debuutalbum Tuintje In Mijn Hart

22-07-2011 @ 14:39

Wie kan zich de superzomerhit ‘Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart)’ van Damaru en Jan Smit niet herinneren? Maar liefst twintig weken lang stond het nummer in de Nederlandse Top 40, waarvan drie weken op #1.
De monsterhit sleepte diverse prijzen in de wacht en behaalde uiteindelijk zelfs een platina status. Zonder overdrijven kan worden gesteld dat ‘Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart)’ de grootste hit was van 2009. Sindsdien geldt Damaru als het nieuwe Surinaamse wonderkind. Reikhalzend hebben zijn fans de afgelopen anderhalf jaar naar zijn debuutalbum uitgekeken. Dat lange wachten wordt nu eindelijk beloond: zijn debuutalbum ‘Tuintje In Mijn Hart’ is nu uit.

Met mijn album ga ik het geduld van mijn fans belonen,’ zegt Damaru. ‘Ik heb anderhalf jaar keihard aan dit album gewerkt, heb er veel energie en liefde in gestoken. Nu het album eindelijk af is ben ik erg blij.’ In Suriname is Damaru al jarenlang een superster. Onlangs gaf hij samen met Re-Play nog een megaconcert in de Anthony Nesty Sporthal in Paramaribo. ‘Hoewel ik pas net 25 jaar ben, noemt men mij hier al ruim vijf jaar de “King of Love Songs,’ vertelt Damaru. ‘Suriname is van mij. Nou ja, na de president dan,’ lacht hij. Met zijn debuutalbum hoopt hij ook Nederland te veroveren. ‘Ik heb twee harten, één voor Suriname en één voor Holland.’ Op ‘Tuintje In Mijn Hart’ geeft Damaru blijk van een brede muzieksmaak. Zo werkt hij op de track ‘Zeg Nooit Nooit’ samen met de Eindhovense rapper Kempi, staat zijn superhit met Jan Smit op het album, covert hij ‘Een Pot Met Bonen’ van de Surinaamse zanger Lieve Hugo en covert hij ‘1 Nacht Alleen’ van Doe Maar. ‘Je kan het album op elk uur van de dag luisteren,’ zegt Damaru. ‘Ieder moment kan het je opvrolijken. Het album klinkt precies zoals ik ben: een jonge hond met humor.’ Op het album staat ook het opvallend vrolijke nummer Suriname, het viel gelijk op dat dit een perfect nummer is om het Fernandes Zomercarnaval mee te vieren. En om dit nog feestelijker te maken heeft radiozender FunX samen met de winnaar van Battle of Drums 2010 “Earthquake Brass” een swingende remix gemaakt van het nummer. Damaru zal deze remix samen met de brassband op vrijdag 29 juli op de Coolsingel in Rotterdam ter gehore brengen.

Kun je niet wachten? De Zomercarnaval FunX remix is vanaf maandag gratis te downloaden via de FunX Radio App op je mobiel en op www.funx.fm ! ‘Tuintje In Mijn Hart’ is vanaf 22 juli uit via Top Notch en is ook te beluisteren via Spotify.

http://damaru-officieel.hyves.nl/