Jon Karthaus lanceert zijn debuutalbum 'Chasing Dreams'

24-07-2011 @ 12:18

Jon Karthaus lanceert zijn eerste CD 'Chasing Dreams' met heerlijke nummers waarvan je direct een zomers gevoel krijgt. Enerzijds doen de songs met titels als 'Sunset Boulevard' en 'Rooftop' erg denken aan Amerikaanse artiesten zoals Jack Johnson en John Mayer, anderen betitelen Jon als de nieuwe mannelijke Ilse de Lange. Maar wat de muziek vooral uniek maakt, is zijn compleet eigen sound. Een absolute must-have voor liefhebbers van singer-songwriters en verplichte kost voor deze zomer! Wie weet kom je Jon binnenkort nog tegen tijdens zijn promotietour deze zomer op een festival.

De muziek
Alle tekst en muziek schrijft Jon zelf en hij laat zich hierbij inspireren door Amerikaanse grootheden zoals James Taylor, Jackson Browne, Stevie Wonder en Bonnie Raitt. De mix van pop, folk en country op dit album zorgt voor een brede diversiteit aan muziek, van kleine akoestische gitaarliedjes tot breed gearrangeerde popsongs. Jon presenteert samen met zijn band dit jaar zijn album. De muziek leent zich uitstekend voor festivals en is perfect wanneer je lekker op het strand, in de tuin of op je dakterras zit.

Geschiedenis Jon Karthaus
Jon begon zijn carrière bij de Nickelodeon jeugdserie 'Zoop'. 'Zoop' was winnaar van onder andere de Kids Choice Award en Gouden Stuiver in 2004. Er volgden drie succesvolle speelfilms. Vervolgens speelde Jon de hoofdrol in de comedyserie 'Samen' van Talpa.

Jon werkte ook eerder als regisseur voor Nickelodeon en KRO. Hij was de maker en bedenker van o.a. het SBS programma 'Fans!' en enkele korte films. In het leven van Jon heeft muziek altijd een centrale rol gespeeld en vrienden vroegen met grote regelmaat wanneer ze het debuutalbum konden verwachten.
Hierop reageerde Jon met een paar simpele liedjes op zijn gitaar, filmde dit in zijn kamer en plaatste het op YouTube. Een paar dagen later werd Jon door zijn moeder opgebeld die een beetje verontrust informeerde of alles wel goed ging. De telefoon, zo meldde zij, stond nu al twee dagen via de telefoongids roodgloeiend. Ook op MySpace (www.myspace.com/liedjes ) werd lovend gereageerd en op dit moment telt zijn - hoofdzakelijk Amerikaanse - fanbase ruim 56.000 mensen. De fans verwachten een album! Jon brengt zijn debuutalbum uit onder zijn eigen productiebedrijf en muzieklabel genaamd: Johnnywood Records

Jon Karthaus - Chasing Dreams;
Bestelnr CD: JON001
Release: juni 2011
distr.: t2 entertainment