Introducing: Little Dragon

30-07-2011 @ 23:28

Wie had ooit kunnen bevroeden dat de oorsprong van de hedendaagse soulmuziek in het Zweedse Göteborg zou liggen? Maar het is toch echt zo. Het is de dromerige, ritmische, steeds veranderende, stemmige muzikale regenboog die Little Dragon heet. Little Dragon startte aan het begin van dit jaar een headline tournee door Amerika, gaf in maart een optreden bij Late Night with Jimmy Fallon en was recentelijk in Nederland te zien in de Melkweg en in Rotown.

Ondertussen nam de groep ook nog nieuwe muziek op met Big Boi en DJ Shadow, voor hun nieuwe album Ritual Union en stond Little Dragon deze zomer al in de Melkweg en Rotown en het PITCH festival in Amsterdam. Sinds de release van het bejubelde Machine Dreams in 2009 heeft Little Dragon dus zeker niet stilgezeten.
Het nieuwe album Ritual Union is de optelsom van de twee voorgaande albums. Het combineert de experimentele kant van het debuut met de meer dansbare sounds van Machine Dreams.
De eerste track Nightlight bijvoorbeeld klinkt als een kruising tussen Erykah Badu en de Psychedelic Furs, Brush The Heat is een hele clubvriendelijke track en met de eerste single Ritual Union laat Little Dragon soulvolle electropop op haar allerbest horen. Net als de vorige albums is ook Ritual Union door de band zelf opgenomen en geproduceerd in de Seal Colonie in Göteborg. Op dezelfde plek waar de leden in het begin met z’n allen woonden.

Little Dragon staat dit jaar op Lowlands en is op 10 november te zien in de Melkweg, Amsterdam en 11 november in Tivoli, Utrecht

http://www.little-dragon.se/