Renvo grote winnaar SEAT's Next DJ contest

01-08-2011 @ 16:45

Een maandenlange zoektocht van SEAT naar nieuw Nederlands DJ-talent bereikte 28 juli jl. in de Westerunie in Amsterdam een zinderend hoogtepunt. Onder het toeziend oog van ’s werelds #1 DJ Armin van Buuren streden de twee finalisten Renvo en Di Vasco tijdens The Final Battle op het scherpst van de snede om de titel SEAT’s Next DJ 2011 te bemachtigen. De professionele jury had het dan ook moeilijk om tot een definitief oordeel te komen, maar SEAT’s Next DJ 2011 is bekend: Renvo!!

Uiteindelijk maakte kersverse vader en ’s wereld #1 DJ Armin van Buuren aan het eind van de avond zijn opwachting op het podium van de Westerunie om het beslissende oordeel van de jury te vertolken. In het bijzijn van zo’n 1.000 uitgelaten bezoekers, fans die geselecteerd werden uit de bijna 100.000 bezoekers van de campagnewebsite www.seatnextdj.nl waarvan een groot deel ook daadwerkelijk een stem op één van de twee finalisten uitbracht, riep Armin uiteindelijk Renvo tot winnaar van SEAT’s Next DJ uit.

De afgelopen maanden heb ik alle deelnemers aan SEAT’s Next DJ op de voet gevolgd en kunnen beoordelen,” verklaarde Armin van Buuren na afloop van de finale. “Met als absoluut hoogtepunt het optreden van Renvo en Di Vasco in de Main Room van Club Space op Ibiza, waar ik deze zomer zelf ook residence heb tijdens de woensdagen op de Be@Space parties. Wanneer je twee finalisten van zo dichtbij volgt, valt het niet mee om tot een winnaar te komen. Dus complimenten aan de jury! Ik wens Renvo en Di Vasco beiden heel veel goeds in hun DJ – carrière!

Renvo wint met deze wedstrijd niet alleen een gig op het Electronic Family festival in het Amsterdamse Bos op 30 juli, maar heeft in de afgelopen maanden ook een fanbase opgebouwd. 7 jaar geleden begon het jonge talent uit Haarlem als DJ in het trance genre. Inmiddels heeft hij gigs op A State of Trance 500, in Den Bosch en Space, Ibiza op zijn naam staan. Daar wordt Electronic Family aan toegevoegd, waar zijn naam naast die van Armin van Buuren, Gareth Emery en Gabriel & Dresden op de line-up prijkt.

Onderdeel van de SEAT’s Next DJ contest was ook het produceren van een samenwerking. Zijn droom om samen te werken met W&W kwam uit, met single ‘Breakout’ als resultaat. De single werd begin juli op Armada Music uitgebracht en deed het op zowel YouTube als iTunes erg goed. Nu Renvo als winnaar uit de doeken is gekomen, biedt Managing Director van Armada Music, Maykel Piron, het DJ-talent graag een contract aan. Maykel Piron: “Bij deze wil ik Renvo graag van harte feliciteren, we zijn erg blij om een talent als Joey erbij te hebben. Hij heeft al flink wat ervaring met produceren, en ook zijn stijl spreekt ons erg aan. Beide jongens hebben het fantastisch gedaan en ik weet zeker dat we van beiden nog veel gaan horen, maar Renvo is de terechte winnaar. We kijken er erg naar uit om met hem samen te werken.

www.seatnextdj.nl.
www.armadamusic.com