Anywhere but here HET nieuwe album van Kayak !

05-08-2011 @ 23:49

Bijna twee jaar na het overlijden van drummer/componist en mede-oprichter van Kayak, Pim Koopman, komt de band in september 2011 met een nieuw album, getiteld Anywhere But Here.
Koopman's plaats achter de drumkit is overgenomen door niemand minder dan Hans Eijkenaar- destijds zelfs Koopman's eigen favoriete slagwerker, die op veel van diens producties heeft meegespeeld. De samenwerking met Kayak ontstond toen de band samen met een aantal andere artiesten in 2010 een Tribute Concert organiseerde ter ere van Pim, met Eijkenaar als drummer. Hoewel de aanleiding daartoe niet treuriger kon zijn, klikte het meteen tussen de rest van de band en Hans. En het was daarna ook nauwelijks verrassend dat, toen Kayak korte tijd later besloot om verder te gaan, Eijkenaar inderdaad deel uitmaakte van de nieuwe bezetting.
De combinatie werkte dermate goed, dat  toetsenman/componist Ton Scherpenzeel- al vanaf het begin in 1972 de drijvende kracht achter de formatie- Hans ook vroeg om het album te mixen. De nieuwe wind is voel- en hoorbaar in het eindresultaat: het vertrouwde Kayak-geluid bestaat nog steeds, en heeft niet alleen de tand des tijds doorstaan maar is werkelijk met diezelfde tijd meegegaan zonder concessies te doen aan de eigen identiteit.
Op Anywhere But Here staan veertien nieuwe Kayak-songs, die voor het overgrote deel geschreven zijn door Ton Scherpenzeel. Het album valt niet alleen op door de enorme diversiteit aan nummers: ondanks alles klinkt er een overwacht positieve grondtoon door in de hele productie.
Van stevig symfonisch werk (Hunter and Prey) tot schrijnend intiem (Passing Cloud), van hartverscheurende ballades (Anywhere But Here) tot bijna baldadige rock and roll (Most Underrated Band in the World), van uitbundige folk-pop (Life Is Good) tot ironische cabarock (Bang): dat en nog veel meer is allemaal te horen op dit nieuwe album. Met vocale hoofdrollen voor Cindy Oudshoorn en- als vanouds- Edward Reekers, twee excellerende gitaristen (Joost Vergoossen en Rob Vunderink) een nieuw subliem ritmetandem (Hans Eijkenaar en bassist Jan van Olffen) en natuurlijk roerganger/toetsenist Ton Scherpenzeel in de gelederen laat Kayak met haar vijftiende studio album zien, met hervonden inspiratie en ongekende energie nog niets aan zeggingskracht te hebben ingeboet.

Vanaf 8 oktober tot 11 december gaat Kayak op tournee langs het Nederlandse club-circuit.

promo album

Tracklisting album
01. Credible Lie
02. November Morning
03. Behind the Scenes
04. Anywhere But Here
05. Most Underrated Band in the World
06. Hunter and Prey
07. In Between Tides
08. Passing Cloud
09. Demon in her Eyes *
10. Life Is Good
11. Wherever She Goes
12. Messinian Skies
13. Over You **
14. Bang

KAYAK - Anywhere but here
Release: 12-09-2011
Bestelnr CD: WOP 9285
Label: write on productions
distr.: heartselling

http://www.kayakonline.nl/home.html