Tour dit najaar van nieuw Australisch talent Jaimi Faulkner

22-09-2011 @ 22:10

Tussen 18 en 24 oktober komt de Australische songwriter en meester-gitarist Jaimi Faulkner naar Nederland, daarna gaat hij de studio in voor een lang verwachte nieuwe cd, die dit keer toch ook hopelijk in Nederland gaat uitkomen.

Faulkner, - die er dan net een Duits/Oostenrijkse tour heeft opzitten als special guest van jaren 80 ster Paul Young, - reisde vanaf oktober 2010 tot zomer 2011 veelvuldig heen en weer tussen zijn voorlopige standplaats Berlijn en Nederland voor tours, festivals, radio-optreden en onverwachtse uitnodigingen voor supports door o.a. Paradiso Amsterdam. De zeer diverse optredens in Nederland met o.a. Jon Allen, Raul Malo, Waylon, Rory Block, Guy Forsyth en the Holmes Brothers en op festivals zoals Big Rivers, Geuzenpop en Bevrijdingsfestival Overijssel, brachten hem dan misschien nog wel geen roem maar maakten hem wel een opvallende nieuwkomer; Muziekblad OOR kopte ‘Jaimi Faulkner raakt glimlachend de ziel’

Het is dan ook niet voor niets dat deze jonge Aussie (28) in zijn thuisland op zeer jonge leeftijd de Bluesperformer of the year award (bandcategorie) won en Australië mocht vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis Tennesee maar stop hem zeker niet in de blueshoek alleen want dit multi-talent heeft veel meer voor de luisteraar en concertbezoeker in petto! Anders dan de meeste leeftijdsgenoten kreeg Faulkner blues, country, folk en soulmuziek met de paplepel ingegoten en gooide dit met een beetje pop in de blender tot er een heel eigen mix ontstond. Een mix die een breed publiek aanspreekt, zo blijkt wel tijdens een jaar lang optreden door Europa. Slechts bewapend met een gitaar, footstompboard en zijn stem bespeelt Faulkner met gemak een publiek. Eigen werk bestaande uit catchy songs en mooie ballades maar ook bewerkte songs van Muddy Waters, Tom Waits en Al Green (die hij persoonlijk ontmoette in de VS) komen op een gemiddelde concert avond langs. Dan is er tenslotte nog Faulkners grootste troef; zijn gitaarspel is van grote klasse. Of misschien is het wel zijn charme waarmee de Australiër zelfs het meest kritische publiek toch weet in te pakken?

Wat het ook is; ga het vooral zelf bekijken want zoals Muziekblad OOR een recensie van mei 2011 afsluit; “Wie Jaimi Faulkner op het podium ziet staan, is onherroepelijk verkocht. Faulkner wordt een grote”.

Data (tot nu toe bekend)
18 oktober ‘Muziekplaneet’ vanuit de OBA, Amsterdam (live radio) 16:00 (1 uur Jaimi Faulkner)
18 oktober ‘Met het Oog op Morgen’, NOS radio 1 23:00
20 oktober ‘the Beat’, KRO Radio 6 (live radio)  8:30
20 oktober  In de Kringloop, Zwolle (zie www.indekringloop.nl)
20 oktober ’t Vliegend Paard, Zwolle (avond)
21 oktober ‘de Amer’, Amen
22 oktober ’t Huis Verloren/ PeTiCantus’, Hoorn (dubbelprogramma met Anna Coogan)
23 oktober ‘de Bosuil’, Weert (supporting Chris Thompson) 16:00
24 oktober ‘de Roode Bioscoop’, Amsterdam (dubbelprogramma met Amsterdamse singersongwriter Ro Halfhide)

http://www.jaimifaulkner.com    
http://www.youtube.com/jaimifaulkner