December nieuw album The Roots

21-10-2011 @ 14:54

Op 3 december komt 'undun' uit, het nieuwe album van The Roots. Het is het eerste conceptalbum van de hip-hopact, die bekend staat om zijn vernieuwende muziek. Op 'undun' wordt het korte leven verteld van ene Redford Stephens. Het album, dat zich thematisch ‘op het kruispunt van vrije wil en lotsbestemming’ bevindt, begint na de dood van Stephens, die via interne dialogen probeert zijn voorbije leven te duiden. Hij neemt luisteraar mee langs keerpunten uit zijn leven die tot zijn uiteindelijke ondergang hebben geleid.

Roots-drummer Ahmir “?uestlove” Thompson: ‘Op dit punt in onze carrière willen we graag dat een album een bindend thema heeft en experimenteler van aard is. We willen verhalen vertellen die goed binnen het format van een album passen, verhalen die genuanceerd zijn en waar mensen wat aan hebben. 'undun' gaat over een jongen die op het criminele pad terecht komt, maar die niet crimineel geboren is. Hij is niet zo’n primitieve geweldenaar zoals Tupac’s personage Bishop in 'Juice', hij is een denker en net zo min held als slachtoffer.

The Roots heeft inmiddels twaalf projecten en vier Grammy’s op hun naam staan. In Nederland is de groep vooral bekend van de single 'The Seed' uit 2003 en de hit 'Wake up Everybody' uit 2010, met zanger John Legend. 'Make My' is de eerste single van het nieuwe album.

http://www.theroots.com/

http://twitter.com/#!/okayplayer