Top Notch presenteert: Henk van Straten - Superlul

22-10-2011 @ 19:40

Zondag 23 oktober verschijnt de satirische roman 'Superlul' van Henk van Straten. Het boek is in navolging van het grote succes van James Worthy de tweede uitgave uit de samenwerking tussen Lebowski en Top Notch.
Het boek vertelt de memoires van Superlul. Superlul groeit op in een klein, christelijk dorp. Zijn aangeboren afwijking – een lul haast groter dan hijzelf – is gedurende zijn jeugd een bron van schaamte, zelfhaat en afzondering. Op zijn 18e wordt het hem te veel en springt hij uit zijn slaapkamerraam.
Die sprong zal zijn leven veranderen. Superlul breekt alleen maar zijn benen en wordt naar het ziekenhuis gebracht, alwaar het pikante nieuws over de jongeman met de reuzepik als een lopend vuurtje rondgaat. Hij verlaat het ziekenhuis als de god van het geslacht en gaat op kamers wonen in Amsterdam.
Zijn naam gonst door de stad. Journalisten komen op zijn spoor. SBS6 zendt een shockdoc uit. Superlul krijgt aandacht van DWDD tot RTL boulevard. Lange Frans werpt zich op als beste vriend en manager. In rap tempo volgen een eigen column, een jurylidmaatschap en natuurlijk zijn eigen reality-soap: Superlul komt klaar.
Maar zo snel als je ster kan stijgen, zo snel kan hij ook weer ter aarde storten. Superlul bedriegt zijn vriendin Carice van Houten, verliest alle schnabbels, en dreigt zelfs lager in de bn'er-keten terecht te komen dan Regilio Tuur. Het zijn donkere dagen voor hem.
Gelukkig krijgt hij een laatste kans. Van John de Mol mag hij meedoen aan Celebrity Jungle Bungle, een gevaarlijke afvalrace op een tropisch eiland. Daar kan hij zichzelf bewijzen en zowel zijn sterrenstatus als zijn geliefde terugwinnen. Maar gemakkelijk zal het niet worden. Dit keer kan zijn grote lul hem niet redden...

Ter promotie van zowel het boek als de film zijn op YouTube een aantal teasers verschenen. 'Superlul The Movie' duurt 20 minuten, met gastrollen voor James Worthy, Omar Dahmani, Robert Vuijsje, Sticks, Dennis Storm, Leon Verdonschot en Theo Maassen.
De trailers zijn hier te bekijken.
teaser 1
teaser 2
teaser 3