Other Lives in USA voorprogramma van Radiohead, deze maand in NL

09-11-2011 @ 20:11

Op het kruispunt van de US177 en State Highway 51, in een Mid-Westerns tafereeltje, ligt Stillwater (Oklahoma). Dit is het stadje van de band Other Lives. De donkere, sprookjesachtige folky muziek geeft een kwaliteit weer alsof ze al 30 jaar bestaan. Nu mag de band hun muzikale visie over brengen als support act van Radiohead.

Other Lives heeft al door Amerika getourd als voorprogramma van onder andere The National, Bon Iver en The Decemberists. In 2012 gaat Other Lives wederom op tour door Amerika van 27 februari tot en met 15 maart, ditmaal als voorprogramma van Radiohead. Live is Other Lives een spektakel; het jongleren met meerdere instrumenten en toch compleet het gevoel erin gooien en tegelijkertijd geen noot verkeerd raken is een ware kunst. Afgelopen editie stonden ze op Lowlands, OOR zei over het optreden: “Other Lives weten van 40 minuten een Lowlands hoogtepunt te maken.”

Maar voordat de VS de band mag verwelkomen is het eerst de beurt aan Nederlanders om van de band te genieten. Namelijk op 11-11 in Paradiso – London Calling – 17-11 in Doornroosje 18-nov op het Crossing Border festival en op 25-11 op het Le Guess Who? Festival in Utrecht.

Naast de aankomende tour heeft Other Lives ook een nieuwe videoclip uitgebracht van het nummer en tevens titelsong van het album 'Tamer Animals', bekijk hem hier

downloadlink album Tamer Animals

http://otherlives.com/