Internationale tour voor Lucky Fonz III

09-11-2011 @ 21:28

De Amsterdamse singersongwriter Lucky Fonz III toert in november en december door Europa en doet Duitsland, Zwitserland, Italië, Denemarken, (en tussendoor Nederland) en Engeland aan.
Na optredens in o.a. de Verenigde Staten en Zuid-Afrika is dit Lucky’s eerste uitgebreide Europese tournee. ‘Ik heb het afgelopen jaar veel succes gehad met mijn band de Felle Kleuren en mijn Nederlandstalige liedjes. Juist daarom heb ik nu zin om me weer wat meer op het Engelstalige solowerk te richten, en nog meer van de wereld te ontdekken. Ik vind het ook spannend om voor publiek te spelen dat geen idee heeft wie ik ben.’

Lucky Fonz III, die het afgelopen jaar succes heeft gekend met zijn eerste Nederlandstalige album ‘Hoe je honing maakt’, met daarop de hit Ik heb een meisje, zal op zijn buitenlandse tour voornamelijk werk van zijn eerdere Engelstalige albums brengen. “Mede dankzij mijn Engelse albums en eerdere tours op andere plekken, heb ik in de internationale underground singer-songwriter scene een klein beetje bekendheid, en dat is genoeg om te touren langs kleine clubs en muziekkroegen. Als solo-performer heb ik alleen mijn gitaar en mondharmonica nodig om rond te reizen”, aldus Lucky Fonz III.

Lucky heeft vaker internationaal getourd, onder andere in Zuid-Afrika vier keer. “Mijn tournees in Zuid-Afrika en de VS, en ook het succes van mijn tweede album ‘Life is Short’ op de Amerikaanse college-radio hebben mij het zelfvertrouwen gegeven dat ik niet per se aan een plek gebonden hoef te zijn om een publiek op de been te brengen. Ik kan gewoon mijn gitaar pakken en beginnen. Gelukkig kan ik ook in het Engels zingen. In Zuid-Afrika zing ik zelfs mijn lied ‘Ik heb een meisje’ in het Afrikaans!”.

Tijdens de Europese tournee is Lucky op tour met een gezelschap bestaande uit meerdere artiesten, waaronder Peter Piek (Duitsland), Denitia Odigie (VS), Matt Hopper (VS). De shows in Engeland speelt Lucky samen met de Nederlands/Canadese band The Woodwards. Met The Woodwards tourde Lucky al eerder in Nederland. De tour doet opmerkelijk genoeg ook Nederland aan, nl Edam, Utrecht en Amsterdam.

De show van het internationale gezelschap in Amsterdam op 19 november is bijzonder omdat het ter gelegenheid is van de premiere van ‘De Ballade van Lucky Fonz III’ op het IDFA/Play Film Festival. Deze film, geregisseerd door David Kleijwegt (VPRO), is een sfeervolle muziekdocumentaire met als onderwerp Lucky Fonz III, zijn muziek en zijn gedachten over het leven van een muzikant. “Ik heb de film zelf gezien en ik ben er erg blij mee, al is het vreemd om jezelf te horen praten op een groot scherm, zeker als het om zulke persoonlijke zaken gaat als je gedachten over je eigen muziek. Maar het is een eerlijke en subtiele film, en er zitten bijzondere performances in op allerlei lokaties. En het speelt zich af op Vlieland, dat vind ik het mooiste.” De film zal ook op tv te zien zijn op zaterdagavond 26 november, om 23.30u op Ned. 3.

Na de tours zal Lucky Fonz III (echte naam Otto Wichers) zich richten op de produktie van een nieuw album. “Dat wordt waarschijnlijk Engelstalig. Ik heb al het een en ander geschreven, maar ik kan er eigenlijk weinig over kwijt, want ik weet inmiddels uit ervaring dat je moeilijk kan voorspellen hoe een album uiteindelijk wordt. Dus ik zeg alleen: in de herfst 2012 komt er hopelijk een nieuw album uit…

TOURDATA LUCKY FONZ III - EUROPA TOUR NOV/DEC 2011 (Italie, Duitsland, Zwitserland, Nederland, Denemarken, Engeland)

November (met Peter Piek, Matt Hopper en Denitia Odigie)
04.Nov 2011 Kulturpalast Linden, Hannover DE
05.Nov 2011 Galerie Gernegross, Halle DE
08.Nov 2011 Jolanda's, Cuneo IT
09.Nov 2011 Spazio senza tempo, Milano IT
10.Nov 2011 Zog, Milano IT
11.Nov 2011 Machè, Torino, IT
12.Nov 2011 La Salumeria del Rock, Arceto di Scandiano IT
13.Nov 2011 Wunderbar, Zuerich CH
14.Nov 2011 Piazza Bar, Bern CH
15.Nov 2011 L Club, Würzburg DE
16.Nov 2011 Parnassos, Utrecht NL
17.Nov 2011 Club De Harmonie, Edam NL
19.Nov 2011 Melkweg, Amsterdam NL
20.Nov 2011 Prinz Willy, Kiel DE
21.Nov 2011 Underbar, Kobenhavn DK
23.Nov 2011 Tjili Pop, Kobenhavn DK
24.Nov 2011 Klub Geyser, Kobenhavn DK
25.Nov 2011 Ostpol, Dresden DE
26.Nov 2011 Horns Erben, Leipzig DE

December (met The Woodwards)
03.Dec 2011 Acoustic Revolution - Leeds UK
08.Dec 2011 The Jamboree - London UK
09.Dec 2011 Ryan's Bar - Derby UK
11.Dec 2011 The Mad Ferret - Preston UK
14.Dec 2011 The New Adelphi - Hull UK
15.Dec 2011 The Puzzle Hall Inn - Sowerby Bridge UK
18.Dec 2011 The Moon & Sixpence - Glossop UK

http://www.luckyfonziii.com/en/home