Rats On Rafts tekent bij Top Notch

03-12-2011 @ 16:22

Muzieklabel Top Notch heeft er een nieuwe act bij: Rats On Rafts. De Rotterdamse band tekent bij Top Notch voor de release van hun debuutalbum ‘The Moon Is Big’. Op vrijdag 6 januari 2012 verschijnt het album via het label van Kees de Koning.

Voorman David Fagan vertelt dat de band wel even moest lachen toen het voormalige hip-hoplabel interesse toonde in Rats On Rafts. “Wij hebben het idee dat we als band eigenlijk nergens echt passen, daarom klopt Top Notch eigenlijk extra goed omdat we nog meer buiten hun stal vallen. Het klikte heel goed met Kees, hij snapt wat we doen en geeft ons duidelijk een gevoel van vrijheid op zijn label. Hij vindt het belangrijk dat wij ons gelukkig voelen bij Top Notch.” Kees de Koning onderschrijft dit en legt uit hoe hij bij de band terecht is gekomen. "Ik las enthousiaste verhalen over Rats On Rafts op het Incubate Festival. Toen heb ik het album opgesnord en hij is niet meer uit mijn Spotify-afspeellijst geweest. Ik vind het album gewoon heel erg goed."

Het geluid van Rats On Rafts wordt omschreven als een mix van New Wave, Pop en Post Punk. “The weirder, the better”, aldus de biografie van de band op de eigen website.

www.ratsonrafts.com

https://twitter.com/#!/RATSONRAFTS