Xander de Buisonje brengt Engelstalige single uit

16-01-2012 @ 18:08

Samenwerking met Amerikaanse top auteur resulteert in Engelstalige song

Zanger, presentator, entertainer, songwriter....hij is het allemaal. Dit jaar zullen al deze kwaliteiten van Xander de Buisonje nadrukkelijk te volgen zijn. Terwijl hij druk bezig is met de opnamen van TV programma's De Vrienden Van Amstel Zingen De Kroonjuwelen (SBS) en Studio 9 (TROS), alsmede met de voorbereidingen voor de volledig uitverkochte concertreeks De Vrienden Van Amstel Live, werkt de zanger op dit moment in Stockholm aan zijn nieuwe album. Op 9 maart komt de eerste single Life bij CNR Entertainment uit. Het album en ook de single zijn Engeltalig.

"Natuurlijk lijkt het verrassend dat ik nu in het Engels zing maar voor mij is het eigenlijk een logische stap. In het verleden componeerde ik in mijn hoofd mijn songs vaak met Engelse teksten. Op een of andere manier gaat dat makkelijker. Met Volumia! ben ik ook zo begonnen, van "Afscheid" was de eerste tekst aanvankelijk in het Engels maar later besloten we toch een Nederlandse versie te doen. Ik voelde me nooit helemaal 100% vertrouwd met Engelse "lyrics', tot dat ik werd voorgesteld aan Randy Goodrum. Met hem heb ik samen de tekst van Life gemaakt", vertelt een enthousiaste Xander.

Randy Goodrum heeft een enorme staat van dienst en schreef songs voor onder andere Toto, Chicago, BoyZone, Commodores, Chaka Kahn, Michael Bolton en Mark Knopfler. Xander: "Dat was echt het laatste zetje dat ik nodig had. Ben zeer vereerd dat ik met een grote naam als Randy kan werken. Dat is voor een Nederlandse auteur/componist toch vrij uniek." Het betekent overigens niet dat Xander nooit meer in het Nederlands zingt: "In tegendeel, ik vind het altijd heerlijk om mijn grote succesnummers te zingen en dat blijft ik ook lekker doen".

In het nummer Life zingt Xander over hoe uniek en dierbaar het leven eigenlijk is. Vol positieve energie. "Het leven is niet zonder tegenslagen en moeilijke periodes. Ik weet daar het een en ander van. Het is belangrijk dat je blijft geloven in jezelf, vecht voor waar je in gelooft en leert van je fouten. Omarm het leven, laat het niet als zand door je vingers slippen".

Xander verwisselde onlangs van muziekmaatschappij en tekende een contract bij CNR Entertainment.
Directeur Maarten Steinkamp: "Xander is een uniek talent. Een ongekende entertainer, een bevlogen componist en begenadigde zanger. Dat is een combinatie die je tegenwoordig - zeker in een business bol van 'casting' shows - niet zo heel veel meer tegenkomt. Ik heb met hem mogen werken in de tijd van Volumia! en het is heerlijk om weer samen aan de slag te gaan".

http://www.xanderdebuisonje.nl/

https://twitter.com/#!/xdebuisonje/