Skrillex EP: Bangarang

19-01-2012 @ 16:55

Op 20 januari a.s. verschijnt de nieuwe EP van Skrillex. De EP met de titel Bangarang telt zeven explosieve tracks en bevat samenwerkingen met o.a. Ellie Goulding, The Doors en Wolfgang Gartner. De eerste single van de EP, de titeltrack Bangarang, is een samenwerking met Sirah. Skrillex wordt door onder andere de BBC (#4 in de Sounds of 2012) en Nu.nl gezien als een van de grote beloftes voor 2012.

Hij is voor maar liefst vijf Grammy's genomineerd en heeft vorig jaar de MTV Award voor Best Electronic Dance Act of 2011 in de wacht gesleept. Na First of the Year staat nu ook Bangarang op de 3voor12 lijst. 

BANGARANG EP TRACKLISTING:
1. Right In
2. Bangarang (feat. Sirah)
3. Breakn' A Sweat (Skrillex & The Doors)
4. The Devil's Den (Skrillex & Wolfgang Gartner)
5. Right On Time (Skrillex, 12th Planet & Kill The Noise)
6. Kyoto (feat. Sirah)
7. Summit (feat. Ellie Goulding)

De 23-jarige DJ/producer Skrillex werd geboren als Sonny John Moore in Los Angeles, California. In 2004 begon hij als frontman van de post-hardcore band From First to Last, waarna hij een paar jaar later besloot solo verder te gaan en zijn eerste EP Gypsyhook onder zijn eigen naam uitbracht in april 2009. Ook begon Moore op te treden onder het alias Skrillex wat leide tot Skrillex´ debuut EP My Name is Skrillex. Deze EP bracht hij in 2010 als gratis download uit via zijn Myspace pagina. In ditzelfde jaar en het jaar erop bracht hij nog eens twee EP´s uit getiteld Scary Monsters and Nice Sprites (eind 2010) en More Monsters and Sprites (mid 2011). Moore omschrijft zijn muziekstijl als “a mix of dubstep, electro and glitch all thrown together”. Hij liet zich inspireren door The Prodigy, Aphex Twin, Marilyn Manson en Nine Inch Nails.

Verder maakte hij ook remixes voor onder andere Deamdau5, Lady Gaga en Bruno Mars. Zijn eigen producties zijn ook niet meer weg te denken uit de clubs en de festivals. In 2011 stond Skrillex nog in een uitpuilende Bravo op Lowlands de sterren van de hemel te draaien om dat in november nog eens dunnetjes over te doen in een uitverkochte Paradiso. 28 April a.s. komt hij terug naar Nederland voor een spectaculaire show in de HMH.

In 2011 staat hij op #19 genoteerd in de DJ MAG Top 100 en #3 in de actuele Deejayz 100 van deze week

Voor meer informatie, zie http://www.skrillex.com/

https://twitter.com/#!/skrillex