Paul McCartney 'On The Run' In Ahoy

10-02-2012 @ 17:13

Eerder al werd aangekondigd dat hij optreedt tijdens het concert ter ere van koningin Elizabeth II. Nu maakt Paul McCartney bekend dat hij weer gaat touren in Europa. Zijn concerten maken deel uit van de ‘On the Run’ tour. Die startte in 2011 in Yankee Stadium in New York en deed daarna onder meer de Verenigde Staten, Canada, de Verenigde Emiraten en een aantal Europese landen aan, met als afsluiter een onvergetelijk ‘homecoming’ concert in Liverpool.

Tijdens de ‘On the Run’ tour brengt McCartney hits uit zowel zijn tijd met the Beatles en Wings als zijn solorepertoire. Als onderdeel van deze tournee treedt hij op zaterdag 24 maart op in Ahoy Rotterdam. 

Dit jaar is het veertig jarig geleden dat de voormalig Beatle voor het eerst als soloartiest op tournee ging, waarbij hij ook Nederland, Zwitserland en België aan deed. Sindsdien speelde hij op een duizelingwekkend aantal locaties, van pubs tot grote openluchtparken en stadions. McCartney speelde zelfs in de ruimte, naast het Colosseum in Rome, op het Rode Plein in Moskou en in het Witte Huis, om maar een paar plaatsen te noemen. In de afgelopen jaren kregen zijn liveshows een legendarische status, met ongekende recensies van zowel fans als pers. In Nederland trad hij tot nu toe twaalf keer op. Het laatste concert was in 2009 tijdens zijn ‘Good Evening Europe Tour’ in het GelreDome in Arnhem.

2012 markeert ook het tiende jubileum van zijn huidige band: ‘Wix’ Wickens (keyboards), Brian Ray (bass /gitaar), Rusty Anderson (gitaar) en Abe Laboriel Jr (drums). McCartney speelde in februari 2002 tijdens de Super Bowl voor het eerst met deze line-up. Sindsdien speelde de band bijna 250 shows voor een miljoenenpubliek over de hele wereld.

Na een carrière van meer dan vijftig jaar verlegt Sir Paul nog steeds grenzen, treedt op voor miljoenen mensen en haalt wereldwijd het nieuws met talloze monumentale shows.

Dit is een bijzondere periode voor Paul McCartney. 3 Februari verscheen het nieuwe album ‘Kisses On The Bottom’, met daarop een verzameling klassiekers waar hij zelf mee opgroeide. Het album bevat tevens twee nieuwe composities, ‘My Valentine’ en ‘Our Hearts’. McCartney is momenteel in Los Angeles, waar hij 9 februari het album ten gehore bracht met een optreden dat door iTunes wereldwijd live werd gestreamd.

Ook werd Sir Paul gisteren geëerd met een ster op de Hollywood Walk Of Fame, voor het gebouw van het historische Capitol Records gebouw. Tijdens het 22e jaarlijkse Person Of The Year benefietgala geven artiesten als Coldplay, Foo Fighters, Neil Young en Alicia Keys een eerbetoon aan hem. Tevens treedt McCartney op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, waarvoor hij zelf ook genomineerd is.

Paul Mccartney ‘On The Run’ 2012
24 maart Ahoy, Rotterdam, Nederland
26 maart Hallenstadion, Zürich, Zwitserland
28 maart Sportpaleis, Antwerpen, België

PAUL MCCARTNEY ‘ON THE RUN’ IN AHOY

Zaterdag 24 maart 2012
Ahoy – Rotterdam
Entree: € 87, € 90, € 93, € 96, € 99 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.paulmccartney.com/web/guest/home

https://twitter.com/#!/paulmccartney

downloadlink album Kisses on the bottom