Muzikantendag on Tour 7 april in Amsterdam met Dope D.O.D. en De Staat

06-03-2012 @ 19:02

In navolging van de geslaagde Muzikantendagen in onder andere Zwolle, Nijmegen, Utrecht en Eindhoven komt de Muzikantendag op zaterdag 7 april naar muzyQ in Amsterdam. Bezoekers kunnen van onder andere Dope D.O.D., Pieter Both (Jah6, Beef), Torre Florim (De Staat) en Jungle by Night de kneepjes van het vak leren.

De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, hun netwerk willen uitbreiden en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van diverse lezingen, workshops, clinics, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie. Doel is altijd om de muzikant handvatten te bieden voor een succesvolle carrière in de muziek. Naast informatie en inspiratie biedt het evenement een breed netwerk aan professionals uit de industrie die mogelijk een rol kunnen spelen in het verloop van hun verdere carrière.

Demospreekuur
Tijdens het demospreekuur zitten professionals uit verschillende disciplines klaar om demo’s van bezoekers één op één te beoordelen. Vertegenwoordigers van onder andere 3FM, 3voor12, Agents After All, AT Bookings, Friendly Fire, EMI, Melkweg, OOR en TopNotch zijn aanwezig om de demo’s van feedback te voorzien.

Demopanel
Traditiegetrouw wordt de Muzikantendag afgesloten met het demopanel, voor een volle zaal wordt een selectie van ingeleverde demo’s besproken door gerespecteerde muziekspecialisten. Voor diegenen die willen weten hoe radiosamenstellers, A&R-managers en journalisten te werk gaan, is dit een niet te missen onderdeel.

Verder zullen onderwerpen als 'Hoe kom ik op de grote festivals', 'Geldstromen in de popmuziek', 'In de plug', 'Regio vs Randstad vs Buitenland' en 'Social media' aan de orde komen.

Informatie
Data: zaterdag 7 april, Amsterdam (muzyQ)
11.00 uur – 18.30 uur

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via Ticketmaster of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met 3FM / Serious Talent, 3voor12, POPnl en muzyQ met medewerking van De Muzikantengids.
De volgende Muzikantendag is zaterdag 28 april in Poppodium Romein te Leeuwarden.

www.muzikantendag.nl

https://twitter.com/#!/muzikantendag